שומן רווי ותנגודת לאינסולין

תנגודת לאינסולין היא מצב בוא הגוף אינו ״קולט״ באופן תקין את האינסולין המופרש מהלבלב, ולכן הסוכר מתקשה להיכנס לתוך התאים. מצב זה גורם ללבלב לייצר עוד ועוד אינסולין, ובמקביל, עלולים כמובן להיגרם נזקים מרמות גבוהות מדי של סוכר שנשאר בדם ולא נכנס לתאים. מצב זה כמובן הוא אחד מהגורמים לסוכרת, אבל גם לשלל בעיות בריאותיות רבות נוספות.

הגורמים המוכרים והמוסכמים למצב בעייתי זה הם חוסר פעילות גופנית ועודף משקל.

ישנן דיעות שונות לגבי הגורמים התזונתיים הישירים יותר שמשפיעים על המצב.

בסרטון הקצר הבא, מציג ד״ר גרגר את הקשר האפשרי שבין צריכת שומן רווי (הנמצא בעיקר בבשר, חלב, ביצים, קוקוס ושמן דקלים), לבין תנגודת לאינסולין.
בין השאר הוא מציג נתונים מדעיים ישנים וחדשים, המעלים את האפשרות שמה שבעיקר גורם לסוכרת מלכתחילה, היא אכילה מופרזת של שומנים לא בריאים, ולאו דווקא ״פחמימות״ אליהן מקושרת מחלת הסוכרת באופן אוטומתי.

בריאות
אופיר פוגל, נטורופת

כתיבת תגובה

סינון מתכונים

  • סינון לפי מצב בריאות

  • סינון מאכלים לצמחונים


  • סינון לפי סוג אוכל


  • סינון לפי זמן הכנה


  • סינון לפי שלב דיאטת אורז