שומן רווי ותנגודת לאינסולין

תנגודת לאינסולין היא מצב בוא הגוף אינו ״קולט״ באופן תקין את האינסולין המופרש מהלבלב. לכן, הסוכר לא נכנס לתאים הזקוקים לאנרגיה. מצב זה, גורם ללבלב לייצר עוד ועוד אינסולין, במקביל, עלולים להיגרם נזקים עקב רמות גבוהות מדי של סוכר בדם, מצב זה הוא אחד מהגורמים לסוכרת, אבל גם לשלל בעיות בריאותיות נוספות.

הגורמים המוכרים והמוסכמים למצב בעייתי זה הם חוסר פעילות גופנית ועודף משקל.

לגבי הגורמים התזונתיים הישירים יותר המשפיעים על המצב, ישנן דעות שונות ומגוונות.

בסרטון הקצר הבא, מציג ד״ר גרגר את הקשר האפשרי שבין צריכת שומן רווי (הנמצא בעיקר בבשר, חלב, ביצים, קוקוס ושמן דקלים), לבין תנגודת לאינסולין.
בסרטון מוצגים נתונים מדעיים ישנים וחדשים, המעלים את האפשרות שמה שבעיקר גורם לסוכרת מלכתחילה- היא אכילה מופרזת של שומנים לא בריאים . משמע-לאו דווקא ״פחמימות״ אליהן מקושרת מחלת הסוכרת באופן אוטומתי.

 

במידה ומצב זה נשמע לכם מוכר וגם אתם סובלים מסכרת או אפילו טרום סכרת- מוזמנים להצטרף אלי לסדנאת עומק חוויתית בה ניפגש ונלמד כיצד באמצעות כלים פשוטים ונגישים נוכל להפחית את השימוש בתרופות ולהיטיב עם בריאותנו.

 

בריאות
אופיר פוגל, נטורופת

 

shalev

כתיבת תגובה

סינון מתכונים

  • סינון לפי מצב בריאותי

  • סינון לפי צמחוניטבעוני

  • סינון לפי סוג אוכל

  • סינון לפי זמן בישול

  • סינון לפי שלב דיאטת אורז