רוצים תרופות? שתו חלב!

רוצים עוד קצת קפאין בדם? שתו עוד חלב!

חוקר ישראלי בדק שאריות של חומרים כימים שונים במוצרי חלב מובילים בארץ, ומצא להפתעתו שלל רב של שאריות תרופות, קפאין ועוד חומרים בעלי פוטנציאל נזק. ההשערה היא שחומרים אלה מגיעים דרך מי השקייה/ביוב בו משקים צמחים המשמשים בהמשך למאכל עבור הבקר (ללא בקרה).

כמובן שחלק מהחומרים הללו עומדים מתחת ״לרמות המותרות ע״פ התקנות״ (אם מישהו סומך על התקנות, שיספר לי מדוע), אך בנוסף לחלק אחר של החומרים פשוט אין תקן – כי אך אחד לא האמין שהם יכולים להגיע לצלחת שלנו…

הפרטים המטרידים במאמר הבא.

ומה נוכל לעשות בנתיים? אוכל אורגני אמור להיות בטוח יותר, אבל בנוסף – אני מציע להיעזר בכלל האצבע שלמדתי ממורי לשעבר, וחבר/קולגה כיום, ד״ר דני קרת: ״95% מהזיהומים במזון מגיעים ממזון מהחי״. אם נשמור על כלל האצבע הזה, כנראה נהיה מוגנים הרבה יותר.

 

בריאות ואושר,

אופיר פוגל, נטורופת

 

    1. שלום יפה,
      זו אכן שאלה טובה ואני מניח שהתשובה מטרידה…
      ממה שאני מבין, איכות מי ההשקייה בהם משתמשים בשביל לגדל תבואה עבור אוכל לבע״ח – נמוכה יותר מאיכות המים להשקיית ירקות למאכל.

      וגם, אני מניח שאורגני מבוקר יותר. אבל אני לא בטוח בעניין איכות המים במקרה זה

      בריאות

כתיבת תגובה

תגובות אחרונות