קפה פילטר, כולסטרול ומחלות לב

בסרטון שכאן בהמשך תיאור של מחקר גדול מאוד שבדק את הקשר בין שתיית קפה לבין רמות כולסטרול, סיכון למחלות לב ותמותה ממחלות לב.

ראשית, ידוע שבקפה יש חומר בשם ״קפסטול״ (cafestol) הגורם לעליית כולסטרול, ובעיקר כולסטרול מהסוג ה״רע״. טכניקת הכנת הקפה משפיעה מאוד על כמות החומר שמעלה כולסטרול.

במחקר המתואר בסרטון עקבו אחר כ – 500,000 אנשים במשך כ- 20 שנה.

אלה הממצאים העיקריים המוצגים בסרטון מהמחקר:

  1. כמות החומר שמעלה כולסטרול בכוס קפה שלא עבר סינון (פילטר), גבוהה פי 30 מכוס קפה פילטר. החומר המדובר נקרא ״קפסטול״ (cafestol)
  2. שתיית קפה פילטר מפחיתה סיכון לחלות וגם למות ממחלות לב.
  3. שתיית קפה שלא עבר סינון מעלה את הסיכון למוות עבור גברים מעל גיל 60.

 

סוגי הקפה העיקריים מהם מזהירים כמעלים כולסטרול, כפי שפורסם באחד העיתונים הרפואיים החשובים בעולם, הינם:

• אספרסו
• French press
• Scandinavian boiled coffee
• קפה טורקי
• Moka pot  (מקינטה)

 

לפני הצפייה בסרטון, מציע בחום לזכור לשתייתקפה ישנן הרבה מאוד השפעות אפשריות על הבריאות, ולצערי רובן פחות מוצלחות (ופחות מדוברות).

ראו כאן בקישור ״האם קפה בריא או מזיק לבריאות״

 

 

בריאות ואושר,

אופיר פוגל, נטורופת

shalev

כתיבת תגובה

סינון מתכונים

  • סינון לפי מצב בריאותי

  • סינון לפי צמחוניטבעוני

  • סינון לפי סוג אוכל

  • סינון לפי זמן בישול

  • סינון לפי שלב דיאטת אורז