צבע הכורכום עשוי להעיד על איכותו ובטיחותו!

מסתבר שיצרניות גדולות של אבקת כורכום במזרח הרחוק מוסיפות עופרת לכורכום, על מנת להפוך אותו לצהוב יותר, ולכן אטרקטיבי יותר לצרכנים.

מאז שנת 2011, 13 פעמים יצואניות כורכום מבנגלדש והודו נאלצו להחזיר את מוצריהן בשל איכות ירודה ו/או חוסר בטיחות של האבקות שהן שלחו למדינות אחרות.

במחקר המצורף בקישור זה, מתארים החוקרים את המצב הגרוע אצל היצרניות הגדולות של כורוכם בבנגלדש (מבחינת הוספת עופרת).

כורכום טרי ומומלץ אמור להיות בצבע כתום! יש אותו במרבית השנה בחנויות הטבע ובמקומות נוספים.

שימו לב לתמונה ולא תוכלו לטעות יותר:

עופרת בכורכום

 

בריאות לרוב

אופיר פוגל, נטורופת

כתיבת תגובה

תגובות אחרונות