פרקינסון, ניקוטין ופלפלים…

עובדה סטאטיסטית (מביכה) מצביעה על כך שעישון מפחית את הסיכון לפרקינסון בכמחצית!
אין כאן כמובן המלצה לעשן, כי הרי עישון מעלה סיכון למגוון רחב של מחלות קשות מאוד, אבל יש בנתון הזה חומר למחשבה.
חוקרים מעריכים שכנראה חלק מהסיבה לתופעה המוזרה היא הניקוטין והשפעתו על המוח.

רבים לא יודעים שאנחנו יכולים לאכול מזונות עשירים בניקוטין, בלי להסתכן בנזקים של העישון…
הניקוטין נמצא בעיקר בירקות ממשפחת הסולניים (לא בכולם), ובעיקר בפלפלים!

במאמר הקצר הבא מציג ד״ר גרגר את התפיסה, את הנתונים, ומסביר מדוע לא כדאי לחכות למחקרים נוספים, לפני שנקבל עוד סיבה טובה לאכול פלפלים לרוב.

אגב, אכילת ירקות סולניים עלולה להיות בעייתית לאנשים שאלרגים אליהם, או שאכילתם מחמירה תופעות של צרבת או ריפלוקס.

בריאות
אופיר פוגל, נטורופת

shalev

כתיבת תגובה

סינון מתכונים

  • סינון לפי מצב בריאותי

  • סינון לפי צמחוניטבעוני

  • סינון לפי סוג אוכל

  • סינון לפי זמן בישול

  • סינון לפי שלב דיאטת אורז