פרסום מדעי חדש על יתרונות השוקולד

במאמר הסוקר תצפיות על אלפי אנשים באירופה, מצאו החוקרים כי מי שאכל יותר שוקולד – נהנה משכיחות נמוכה יותר של מחלות לב, שבץ, לחץ דם וסוכרת. מתוך כך מצהירים כי ככל הנראה אין לשוקולד נזקים ויתכן והוא אפילו מומלץ.
אה, כן… הם מצאו גם שמי שאכל יותר שוקולד במחקר, היה בממוצע צעיר יותר ועשה יותר פעילות גופנית…
ניתן לקרוא כאן את הפרסום לתקשורת .

הויכוח על השפעות הבריאות של השוקולד כנראה ימשיך. ובנתיים, מי שרוצה לאכול שוקולד, המלצתי היא לא להפריז בכך, ועדיף להכין שוקולד ומוצריו ממוצקי קקאו איכותיים. מדובר בקקאו-נא-אורגני. יש כאלה בחנויות הטבע, וניתן לרכוש את המוצרים הכי איכותיים ישירות מאישה בשם קארונה, שהעבירה איתי מספר סדנאות בישול בנושא, ומייבאת אותם באופן ישיר.
באתר תוכלו למצוא מתכונים כיצד להכין מהם שוקולד, פרלינים, שוקו ועוד (רשמו בחלונית ה"חיפוש" שבאתר את המילה "קקאו").

כל טוב,
אופיר פוגל, נטורופת

כתיבת תגובה

סינון מתכונים

  • סינון לפי מצב בריאות

  • סינון מאכלים לצמחונים


  • סינון לפי סוג אוכל


  • סינון לפי זמן הכנה


  • סינון לפי שלב דיאטת אורז