פירמידת המזון האנטי-דלקתי

ד״ר אנדרו וייל, רופא קונבנציונאלי ממובילי הרפואה הטבעית-מדעית עוד מהאלף הקודם, גיבש תוכנית תזונה ופרמידת מזון לאיזון דלקת כרונית בגוף.

כפי שנראה ממאות רבות של מחקרי תזונה טובים, תזונה שתאפשר השפעה אנטידלקתית יכולה להיות מאוד מועילה למצבי בריאות רבים, וביניהם מחלות כלי דם ולב, סרטן, מחלות אוטואימוניות כמו קרוהן, קוליטיס, דלקת מפרקים שגרונית, לופוס, דמנציה, אלצהיימר, פרקינסון ועוד. מספר עדויות אפילו קושרות תזונה דלקתית לסוכרת.

 

מבין עשרת המזונות המומלצים ביותר בעניין זה ד״ר וייל ממליץ על:

  1. עלים ירוקים וכהים כמו קייל ותרד.
  2. ירקות מצליבים כמו ברוקולי, כרוב, כרובית ועוד
  3. פירות יער כהים כמו אוכמניות, דובדבנים, אסנות ועוד
  4. שעועית שחורה (אני לא מבין למה דווקא השעועית הזו…)
  5. עדשים (אני לא מביו מדוע לא כל הקטניות…)
  6. דגנים מלאים
  7. סלמון בר (חבל שכבר אי אפשר להשיג בארץ)
  8. אדממה (סויה ירוקה)
  9. פטריות אסייתיות
  10. תה, כולל תה ירוק

בקישור הבא ניתן לקרוא על הפרמידת ודגשי התזונה של ד״ר וייל.

 

בפברואר 2020 מתוכננת סדנת בישול שנייה עם שף צחי בוקששתר בנושא בישול גורמה ובריא המותאם למחלות אנטידלקתיות ו/או אוטואימוניות כמו קרוהן, קוליטיס, ראומטואיד ארטריטיס, לופוס ועוד. פרטים והרשמה מקישור זה.

 

בריאות

אופיר פוגל, נטורופת

כתיבת תגובה

סינון מתכונים

  • סינון לפי מצב בריאות

  • סינון מאכלים לצמחונים


  • סינון לפי סוג אוכל


  • סינון לפי זמן הכנה


  • סינון לפי שלב דיאטת אורז