פירמידת המזון האנטי-דלקתי

ד״ר אנדרו וייל, רופא קונבנציונאלי ממובילי הרפואה הטבעית-מדעית עוד מהאלף הקודם, גיבש תוכנית תזונה ופירמידת מזון לאיזון דלקת כרונית בגוף.

כפי שנראה ממאות רבות של מחקרי תזונה טובים, תזונה שתאפשר השפעה אנטידלקתית יכולה להיות מאוד מועילה למצבי בריאות רבים, וביניהם מחלות כלי דם ולב, סרטן, מחלות אוטואימוניות כמו קרוהן, קוליטיס, דלקת מפרקים שגרונית, לופוס, דמנציה, אלצהיימר, פרקינסון ועוד.

 

מבין עשרת המזונות המומלצים ביותר בעניין זה ד״ר וייל ממליץ על:

  1. עלים ירוקים וכהים כמו קייל ותרד.
  2. ירקות מצליבים כמו ברוקולי, כרוב, כרובית ועוד
  3. פירות יער כהים כמו אוכמניות, דובדבנים, אסנות ועוד
  4. שעועית שחורה (אני לא מבין למה דווקא השעועית הזו…)
  5. עדשים (אני לא מביו מדוע לא כל הקטניות…)
  6. דגנים מלאים
  7. סלמון בר (חבל שכבר אי אפשר להשיג בארץ)
  8. אדממה (סויה ירוקה)
  9. פטריות אסייתיות
  10. תה, כולל תה ירוק

בקישור הבא ניתן לקרוא על הגישה וההמלצות של ד״ר וייל להפחתת דלקת כרונית.

בקישור הזה פרטים מלאים יותר על הגישה התזונתית האנטידלקתית עצמה.

אם אני הייתי מכין רשימה של מזונות נוגדי דלקת, הייתי מוסיף גם את הכורכום, ג׳ינג׳ר, אננס, הדגים הבריאים והעשירים באומגה 3, כל הקטניות הלא אלרגניות ואולי הייתי מוותר על הדגנים, ובעיקר על החיטה.

בריאות

אופיר פוגל, נטורופת

shalev

כתיבת תגובה

סינון מתכונים

  • סינון לפי מצב בריאותי

  • סינון לפי צמחוניטבעוני

  • סינון לפי סוג אוכל

  • סינון לפי זמן בישול

  • סינון לפי שלב דיאטת אורז