פוריות, סויה וביספינול A

מחקר חדש מעלה את האפשרות שאכילה של סויה מגינה על נשים מפני נזקי BPA וכתוצאה עולה סיכוי הפוריות אצל נשים שנמצאות בטיפולי פוריות.
תקציר המחקר בעברית למטה.ביספינול A, או בקיצור BPA, הינו חומר בעל השפעה הורמונאלית וכנראה גם מסרטנת, הנמצא במרבית אריזות הפלסטיק, בקבוקי הפלסטיק וקופסאות השימורים. ניתן להמנע מחשיפה לחומר זה על ידי קריאת הסימון המיוחד שיש על כל אריזה.
במחקר זה מסתבר שאצל 96 אחוז מהנשים שנבדקו, נמצא החומר בדם. אבל אצל אלה שאכלו סויה באופן רגיל בתפריט שלהן – נוכחות ה BPA לא הורידה את סיכויי הפריון כפי שהיה אצל הנשים האחרות.
המסקנה המעשית ברורה: מאוד מומלץ לאכול סויה בריאה באופן סדיר בתפריט. ומאוד-מאוד מומלץ להמנע מחשיפה מיותר לביספינול A.

האם צריכת סויה משפרת את סיכויי ההצלחה של טיפולי הפריה?

פורסם בפארמהליין- מגזין מקצועי לרוקחים
נשים המטופלות בטיפוליי פוריות עשויות להפיק תועלת מצריכת סויה, היות והנ"ל יכולה להגן עליהן מההשפעה של bisphenol A, כימיקל המצוי בבקבוקי משקה מפלסטיק ובמיכלי מזון. אלו ממצאיו של מחקר שפורסם ב- Journal of Clinical Endocrinology & Metabolism.
BPA יכול לחקות אסטרוגן, אחד משני הורמוני המין הנשיים ועל פי מחקרים שונים נוכחותו עשויה לתרום לבעיות פוריות, ואף לעכב את הצלחתם של טיפולי פוריות.
על פי ה- US Centers for Disease Control and Prevention (CDC), למעל ל- 96% מהאמריקאים BPA בגופם.
במחקר השתתפו 239 נשים בגילאים 18-45 שקיבלו טיפול אחד או יותר של IVF בין השנים 2007-2012 ב- Massachusetts General Hospital Fertility Center.
החשיפה ל- BPA נמדדה באמצעות בדיקות שתן. שאלונים בנוגע לסגנון החיים חולקו על מנת להעריך את תדירות הצריכה של מזונות המכילים סויה. החוקרים מצאו כי 176 נשים צרכו סויה.
בהשוואה לנשים עם רמות BPA נמוכות בשתן, נשים עם רמות גבוהות של BPA אשר לא צרכו מזונות המכילים סויה, הציגו שיעורי הצלחה נמוכים יותר של הפריה מלאכותית ושיעור הריונות נמוך יותר.
בקרב נשים שצרכו סויה כחלק מהדיאטה השגרתית שלהם, ריכוזי ה- BPA לא השפיעו על שיעורי ההצלחה של IVF


מאחל בריאות ואושר
אופיר פוגל
נטורופת

כתיבת תגובה

סינון מתכונים

  • סינון לפי מצב בריאות

  • סינון מאכלים לצמחונים


  • סינון לפי סוג אוכל


  • סינון לפי זמן הכנה


  • סינון לפי שלב דיאטת אורז