על הקשר שבין מוצרי חלב לסרטן השד

על הקשר האפשרי בין שתייה ואכילת מוצרי חלב לבין סוגי סרטן שונים נכתב ופורסם לא מעט.

לכל אלה נוסף מחקר חשוב נוסף, שעיקרי ממצאיו מצביעים על כך ששתייה / אכילה של מוצרי חלב רגילים מעלה את הסיכון לחלות בסרטן שד בכ- 30% מהסוג שמגיב לקולטני אסטרוגן ופרוגסטרון. במקביל, נמצא כי אלה ששתו/אכלו מוצרי חלב מותססים, נהנו מירידה של כ – 72% בסרטן שד שאינו מגיב לקולטני אסטרוגן ופרוגסטרון.

ניתןלקרוא כאן על ההבדל שבין סרטן שד המגיב לקולטני אסטרוגן ופרוגסטרון.

 

מובע כאן סיכום המחקר מתומצת בעברית מהאתר ״נטורופדיה״ המומלץ למטפלים.

במחקר עוקבה-פרוספקטיבי מבוסס אוכלוסייה נבחן הקשר בין צריכת מוצרי חלב מותססים ולא מותססים, לבין הסיכון להתפתחות סרטן השד. במחקר עקבו אחר 33,780 נשים משבדיה, רובן לאחר גיל המעבר, ללא היסטוריה של סרטן או סוכרת.

הערכת צריכת מוצרי חלב נעשתה באמצעות שאלוני תזונה שמולאו בשנים 1987 ו-1997. במהלך תקופת מעקב של כ- 16 שנה, אובחנו 1,870 מקרים של סרטן שד, מהם 1,162 מקרים של סרטן חיובי לקולטני אסטרוגן ופרוגסטרון ו-195 מקרים של סרטן שלילי לשני הקולטנים ההורמונליים.

להלן סיכום הממצאים:

  • צריכה ארוכת טווח של מוצרי חלב שאינם מותססים (חלב ניגר למשל) הייתה קשורה בסיכון מוגבר לסרטן חיובי לקולטנים הורמונליים, עם סיכון גבוה ב-30% עבור צריכה של מעל לשתי מנות ליום בהשוואה לנשים שכלל לא צרכו מוצרי חלב שאינם מותססים. בבחינה מעמיקה נוספת לפי ערכי משקל שנמדדו ע״י BMI, נמצא כי סיכון מוגבר זה נמצא רק בקרב נשים עם BMI בטווח התקין.
  • צריכה גבוהה יותר של מוצרי חלב מותססים הייתה קשורה בירידה בסיכון לסרטן שד שלילי לקולטנים הורמונליים, כאשר צריכה של לפחות שלוש מנות ליום הייתה קשורה בסיכון נמוך ב-72% בהשוואה לצריכה של פחות ממנה אחת ליום.
  • לא נמצא קשר ברור בין צריכת מוצרי חלב מותססים לבין הסיכון לסרטן שד חיובי לקולטנים הורמונליים.

 

בריאות ואושר,

אופיר פוגל, נטורופת

כתיבת תגובה

סינון מתכונים

  • סינון לפי מצב בריאות

  • סינון מאכלים לצמחונים


  • סינון לפי סוג אוכל


  • סינון לפי זמן הכנה


  • סינון לפי שלב דיאטת אורז