סיבות נסתרות לאלרגיה – וגם פתרונות

הרבה אנשים מתמודדים עם סימפטומים של אלרגיה, ולא תמיד יודעים מה המקור לתופעות הגרד / שיעול / נזלת / עור אדמדם / כאבי ראש וכדומה.

אחת המגבלות של הרפואה בארץ כיום היא הדלות של בדיקות האלרגיה שמוצעות למי שסובל מבעיות אלה. לרוב מדובר בבדיקה הכוללת מספר יחסית מצומצם של אלרגנים נפוצים, ובכל מה שנוגע לאלרגיה למזון – אפשרויות הבדיקה הנגישות דלות אף יותר.

אם רוצים לדעת לגבי אלרגיה למזון, הרופא לרוב יפנה לבדיקת רגישות לגלוטן (צליאק) או מחסור בלקטוז (סוכר החלב) בלבד. בעוד שמרבית האלרגיות למזון (אי סבילות למזון) נובעת מתגובה לא טובה לקזאין (חלבון החלב) או לכמה עשרות מזונות אחרים. כל אלה, לא נבדקים לרוב בקופות החולים.

ניתן לעשות בדיקות נרחבות לאי סבילות למזון דרך מעבדות פרטיות בארץ. אפשרות אחרת, היא לעשות תהליך אותו אנו מכנים ״אלמנציה ואתגור״, אשר בתחילתו עוברים לתזונה מאוד פשוטה ומדוייקת ללא אלרגנים, ולאחר מכן – מוסיפים בהדרגה מזונות נפוצים, עד שמגלים אילו מזונות מעוררים את האלרגיה.

ואיך מטפלים במצבים שמתגלה אלרגיה לקרדיט אבק הבית או חומרים אחרים שהם חלק מהחיים המודרנים?

הטיפול הטבעי מציע כמה דרכים על מנת לאזן את המערכות שמגיבות לאלרגנים, מה שלרוב מקל על התגובה.

דרך אחרת היא להיעזר במכשירים ולהקפיד על מספר כללים, אשר מפחיתים את החשיפה בבית לאלרגנים פוטנציאלים. כמה רעיונות בנושא ניתן לקרוא בקישור הבא במאמר של ד״ר אנדרו וייל על אלרגניים ביתיים.

 

בריאות

אופיר פוגל, נטורופת

 

 

כתיבת תגובה

סינון מתכונים

  • סינון לפי מצב בריאות

  • סינון מאכלים לצמחונים


  • סינון לפי סוג אוכל


  • סינון לפי זמן הכנה


  • סינון לפי שלב דיאטת אורז