סויה וסרטן השד

רבים עדיין מתבלבלים וחושבים בטעות שסויה עלולה להזיק לנשים עם סרטן השד.

מחקר חדש מראה שוב כי ההיפך הוא הנכון – נשים חולות בסרטן השד שאוכלות יותר סויה, מעלות את הסיכוי שלהם לחיות שנים רבות וטובות יותר. תקציר המחקר באנגלית כאן למטה בפוסט זה.

יש לזכור כי על התרופה הנפוצה – טמוקסיפן – ישנה אזהרה שאסור לאכול במקביל סויה. אני לא יודע על אילו מחקרים רציניים מבוססת האזהרה הזו, אבל על פי הכללית יש להישמע לה.

ניתן לקרוא עוד על השפעות אכילת הסויה על הבריאות בקישור זה , מתוך האתר של ״אגודת רופאים למען רפואה אחראית״.

בריאות
אופיר פוגל, נטורופת

Soy Linked to Breast Cancer Survival

Intake of soy by breast cancer patients is associated with improved survival rates, according to a study published in Cancer. Researchers followed 6,235 breast cancer patients and monitored diet records and mortality rates. Women with hormone-receptor-negative tumors who consumed the highest amounts of isoflavones from soy reduced their risk of dying from cancer by 21 percent over the course of 9.4 years, compared with those who consumed the least amount. These data lend credence to dietary interventions to improve survivability.

Download Soy and Your Health to learn more about the benefits of soy.

Zhang FF, Haslam DE, Terry MB, et al. Dietary isoflavone intake and all-cause mortality in breast cancer survivors: the Breast Cancer Family Registry. Cancer. Published online March 6, 2017.

 

כתיבת תגובה

סינון מתכונים

  • סינון לפי מצב בריאות

  • סינון מאכלים לצמחונים


  • סינון לפי סוג אוכל


  • סינון לפי זמן הכנה


  • סינון לפי שלב דיאטת אורז