תאריך הפרסום:
תאריך הפרסום:

נאטו : אחד המזונות הבריאים בעולם

תאריך הפרסום:
עודכן לאחרונה:

נאטו (Natto) הוא מאכל יפני משמעותי ובריא. מדובר בפולי סויה שעברו התססה בעזרת חיידק מיוחד, והוא נאכל לרוב בערבוב עם רוטב סויה, מעט חרדל ואורז חם. זהו אחד המאכלים הדומיננטים בתזונה היפנית המסורתית, ויש הטוענים שהוא חלק מ״סוד אריכות החיים״ שלהם.

רשימת ההשפעות הבריאותיות–רפואיות של הנאטו ארוכה, וחלקה מאוד ייחודית למאכל זה. הינה עיקרי הדברים:

נאטוקינאז – אנזים חשוב שעוזר לאיזון דילול הדם, ומספר נתונים מדעיים מרמזים על יתרונותיו למניעה או אף סיוע בפתיחת עורקים סתומים (טרשת עורקים) בלב ובעורקים חשובים נוספים בגוף.

ויטמין k2 – קריטי לבריאות העצמות וטיפול באוסטיאופורוזיס, טרשת עורקים ואולי גם סרטן. הנאטו הוא המקור התזונתי העשיר ביותר בויטמין קיי2 (k2), בפער ניכר לפני כל מזון אחר.

PQQ– מרכיב יקר ערך והכרחי לייצור אנרגיה במיטוכנדוריה (״מפעל האנרגיה״ של כל תאי הגוף).

פרוביוטיקה / ״חיידקים טובים״ –  תהליך התססת הנאטו גורם ליצירת חיידקים רצויים התורמים לבריאות מערכת העיכול / מיקרוביום בריא.

איזופלאבונים / פיטואסטרוגנים – חומרים בריאים בעלי השפעה מאזנת מבחינה הורמונאלית. בעבר טעו רבים וחששו שלאכילת מזונות עשירים בפיטואסטרוגנים עלולה להיות השפעה לא בריאה בשל עודף אסטרוגן, אבל פרסומים מדעיים רבים שללו חשש זה. תזונה עשירה בפיטואסטרוגנים טבעיים עוזרת להפחית סיכון, ולעיתים אף לטפל, בבעיות מחזור, בעיות פוריות, תופעות גיל המעבר, סרטן השד, שחלות פוליציסטיות ועוד.

לנאטו, כמובן, גם היתרונות הבריאותיים כמו לכל קטניה – סיבים מסיסים במים, אינדקס גליקמי נמוך, עושר של מינרלים ועוד. השפעות פזיולוגיות בריאות של אכילת מוצרי סויה איכותיים כוללות בין השאר חיזוק מערכת החיסון, השפעה נוגדת חמצון ומאזנת דלקת.

כמובן שהיתרונות הבריאותיים הרבים של אכילת נאטו, הביאו לכך שיזמים הפכו אותו לתוסף תזונה, הנמכר בעיקר לשיפור מצב הלב והעצמות. עלינו לזכור, שתמיד אכילת המזון תהיה מומלצת יותר ממיצוי לתוסף תזונה.

(בתמונה: נאטו מעורבב היטב עם אורז חם. כך אוכלים את זה)

הנאטו מביא עמו גם אתגר קולינארי מאוד משמעותי לאנשי המערב. מדובר במזון שנראה ומריח באופן חריג… ניתן לצפות בסרטון שבקישור הבא בו אני מסביר לפרופסור רפי קרסו כיצד לאכול את הנאטו, על מנת לאהוב אותו יותר. התוצאה משעשעת ביותר… זכרו שברגע שמסירים את החששות מהשונה, התוצאה טובה. בנותיי וילדים נוספים אוכלים את זה בכיף. אין מי שיפחיד אותם נגד מרקמים וריחות שאינם מוכרים.

(בתמונה: כך הוא נמצא בבתי מלון ביפן)

 

 

מתכונים להכנת נאטו בצורות מיוחדות

תבשיל סויה נאטו עם עגבניות

תבשיל נאטו עם ירקות

מתכון לנאטו עם פפריקה.

נאטו עם אפונה ולימון – טוויסט מעניין!

שילוב מרקמים מוצלח של נאטו עם במיה.

 

 

היכן קונים נאטו בישראל?

למיטב ידיעתי, בארץ ניתן להשיג נאטו רק ברכישה ישירה מאדם נעים הליכות, העושה לבדו את הנאטו ומוצרי בריאות נוספים מסויה איכותית ביותר. ניתן ליצור עמו קשר ישיר: רועי גרנט – 054-7771920

ב- 2020 שמעתי גם על עדן מקיבוץ עין המפרץ: 053-4233453. מקווה שאכן כך.

 

מי שרוצה להצטרף למסע הבא להעמקת החווייה היפנית, התזונה המסורתית מהלכה למעשה, והבנת ״סודות״ אריכות החיים של המדינה הבריאה בעולם – ניתן ללחוץ על קישור זה.

 

בריאות ואושר,

אופיר פוגל, נטורופת

bool(true)

5 thoughts on “נאטו : אחד המזונות הבריאים בעולם

  1. אני רוכש את הנאטו באריזות יומיות אותן אני מקפיא וכל יום בבוקר יוסיף אחת לשייק הירוק.

    פתאום התעורר נושא שלי הוא חדש לחלוטין.
    מזון הארוז בפלסטיק בהקפאה , ההקפאה מזרזת מאוד מאוד דליפת הפלסטיק למזון!!!!!!!
    הייתי בטוח עד שקראתי המאמר, שרק בחימום הפלסטיק זולג למזון???
    מה דעתך ומה עצתך לגבי צריכת נאטו יום יומית עתידית , הנשמר בהקפאה??

כתיבת תגובה

סינון מתכונים

  • סינון לפי מצב בריאותי

  • סינון לפי צמחוניטבעוני

  • סינון לפי סוג אוכל

  • סינון לפי זמן בישול

  • סינון לפי שלב דיאטת אורז