ממתיקים מלאכותיים מעלים סיכון לסוכרת !

מחקר חדש שנעשה במכון ויצמן גילה את מה שאנו חוששים ממנו כל העת – ממתיקים מלאכותיים כנראה גורמים יותר נזק מתועלת. הם אומנם חסרי קלוריות, אך גורמים נזקים אחרים.
במאמרים שפורסמו בעקבות המחקר ( בין השאר ניתן לקרוא עליו מכאן ), מציגים החוקרים עדויות לכך ששימוש בסוכרזית ודומיהם מעלי את רגישות הגוף לסוכר, ובכך מעלים את הסיכון להשמנה, התפתחות סוכרת ועליית שומני דם (טריגליצרידים).
לא פחות חשובה בעיני, היא ההבנה שבעיה זו מתווכת על ידי חיידקי המעי. זו עדות נוספת על עוצמת השפעתם של חיידקים אלה על הבריאות שלנו. מי שיקרא את המאמר שבקישור, יוכל להתרשם עד כמה הדבירם משמעותיים.
עלינו לשמור היטב על החיידקים שלנו! מאמרים מהשנים האחרונות מראים כיצב הם משפיעים על המשקל שלנו, וכנראה גם על ההתנהגות שלנו.
מאוד מומלץ להימנע ככל הניתן מנטילת תרופות שפוגעות בחיידקים אלה, ולהגביר את צריכתם של מזונות מכילי חיידקים טובים ירקות מוחמצים, מיסו, נאטו, יוגורט שעשוי עם חיידקים חיים (לא מה שקונים בסופר) ועוד.”שלא נדע מסוכר”


מאחל בריאות ואושר
אופיר פוגל
נטורופת

shalev

כתיבת תגובה

סינון מתכונים

  • סינון לפי מצב בריאותי

  • סינון לפי צמחוניטבעוני

  • סינון לפי סוג אוכל

  • סינון לפי זמן בישול

  • סינון לפי שלב דיאטת אורז