ספרי בישול מומלצים

להלן רשימת ספרי הבישול המומלצים שאני מכיר.

אשמח לכל הערה, הארה, תוספת או אפילו ביקורת.

"בישול מלא חיים" מאת יוטקה הרשטיין

יוטקה היא בעלת "מסעדת הרדוף" הטבעונית. אכלתי שם פעמים ספורות והיה מאוד טעים, בריא ומפתיע לעיתים. יוטקה היא טיפוס שאם זוכים לפגוש במקום אי אפשר שלא להתרשם מהרוח והאמונה שממלאים אותה בזכות האוכל האורגני – טבעי שהיא מכינה. 

מה מייחד את הספר: 

– מתכונים ממקורותיה ההונגרים של יוטקה.

– הסבר יפה ומסודר על הכנות הבסיסיות של הרטבים, שימוש בחומרי הגלם ועוד. 

– הספר מסודר לפי תפריטים וארוחות לימי השבוע השונים

– ישנו פרק שמיוחד לילדים. 

"בישול טבעוני ישראלי" של גלי לופו אטרץ

אני מפנה מטופלים אל גלי מזה מספר שנים ושומע פידבקים טובים. 

שמעתי מאיזי גל שיצא ספר זה שלה. ועל פי דבריו: "כל מתכון בול". 

שווה לנסות!

"לבריאות" מאת זהורית שייחי – בלום

את זהורית הכרתי כקולגה – מרצה בבית הספר לרפואה משלימה בו אני מלמד. היא דיאטנית בהכשרתה וכפי שאני מכנה זאת – "התעוררה" וגילתה את האוכל הטבעי והבריא יותר. 

מה מייחד את הספר:

– מבחר יחסית מאוד גדול ומסודר של מתכונים לפי נושאים.

– לא מעט מתכוני בורגר ומאפים שלא תמיד קל להכין בריא וטעים. 

– ישנם מתוכנים ללחמים שונים.

"ליהנות מאוכל בריא" מאת ד"ר רני פולק

הספר נכתב על ידי רופא, המוצג בספר בתואר המרשים הבא: "מנהל המרכז לבישול בריא בבית החולים האוניברסטאי הדסה, ובוגר בית הספר לבישול LE CORDON BLEU"

מה מייחד את הספר:

 – הכותב והכשרתו מאוד מיוחדים…

– ישנם פרקים מעניינים בשם "בישול עם שומנים", "פחות מלח, יותר טעים", "ארוחות מהירות"

– ליד המתוכנים ישנו ניתוח של מרכיבי המזון העיקריים והקלוריות.

– הספר באיכות הדפסה מאוד גבוהה ועשיר בתמונות מגרות. 

– לא כל חומרי הגלם בהם הוא משתמש במתכונים בריאים לתפיסת עולמי

"לאכול יותר ולשקול פחות" מאת ד"ר דין אורניש

הספר נכתב על ידי רופא פורץ דרך עולמי בטיפול במחלות לב וסרטן. מחקריו הרפואיים הם "חוד החנית" בהוכחה לכלל העולם המדעי ששינוי משמעותי באורח חיים יכול להביא לשינוי משמעותי במחלות הכי משמעותיים לאדם. הוא הצליח להראות במחקריו שעורקים סתומים בלב יכולים להתחיל להיפתח, ושתאים סרטניים יכולים "לסגת" כשנותנים לגוף באמת את מה שהוא צריך על מנת להחלים.

מה מייחד את הספר:

– הכותרת שלו…

– ההקדמה שמסבירה מדוע אנו לא צריכים לספור קלוריות, אלא להתייחס לדברים החשובים יותר (איכות האוכל ועוד).

– הדגש על אוכל דל מאוד-מאוד בשומן (ממש באופן קיצוני).

– פירוט מרכיבי התזונה בכל מתכון.

אני לא בטוח שעדיין ניתן למצוא את הספר בעיברית. באנגלית השם הוא: eat more weigh less by dean ornish M.D

"מזון למחשבה" מאת ד"ר נמרוד שיינמן

נמרוד הוא מוותיקי הנטורופתים בארץ. יצא לי לעבוד איתו לא מעט והתרשמתי מהידע העמוק שלו. מראשוני הספרים בתחום בארץ (יצא ב 1989). 

מה מייחד את הספר:

– כולל הסברים רבים על הצד הקולינארי והבריאותי של מרכיבי היסוד הרבים.

– כולל הרבה מתכונים בעלי רקע טבעוני עמוק.

– הסבר נרחב על נבטים, תבלינים, סויה, מחמצים ביתיים, תחליפי חלב ועוד.

– כבוד לפורצי הדרך בארץ…