אופיר פוגל נטורופת >> מידע ותמיכה >> המומלצים שלי
המומלצים שלי
ספרי בישול מומלצים
“לבריאות” מאת זהורית שייחי – בלום
את זהורית הכרתי כקולגה – מרצה בבית הספר לרפואה משלימה בו אני מלמד. היא דיאטנית בהכשרתה וכפי שאני מכנה זאת – “התעוררה” וגילתה את האוכל הטבעי והבריא יותר.
מה מייחד את הספר:
– מבחר יחסית מאוד גדול ומסודר של מתכונים לפי נושאים.
– לא מעט מתכוני בורגר ומאפים שלא תמיד קל להכין בריא וטעים.
– ישנם מתוכנים ללחמים שונים.

“מזון למחשבה” מאת ד”ר נמרוד שיינמן
נמרוד הוא מוותיקי הנטורופתים בארץ. יצא לי לעבוד איתו לא מעט והתרשמתי מהידע העמוק שלו. מראשוני הספרים בתחום בארץ (יצא ב 1989).
מה מייחד את הספר:
– כולל הסברים רבים על הצד הקולינארי והבריאותי של מרכיבי היסוד הרבים.
– כולל הרבה מתכונים בעלי רקע טבעוני עמוק.
– הסבר נרחב על נבטים, תבלינים, סויה, מחמצים ביתיים, תחליפי חלב ועוד.
– כבוד לפורצי הדרך בארץ..

“בישול טבעוני ישראלי” של גלי לופו אטרץ
אני מפנה מטופלים אל גלי מזה מספר שנים ושומע פידבקים טובים.
שמעתי מאיזי גל שיצא ספר זה שלה. ועל פי דבריו: “כל מתכון בול”.
שווה לנסות

“ליהנות מאוכל בריא” מאת ד”ר רני פולק
הספר נכתב על ידי רופא, המוצג בספר בתואר המרשים הבא: “מנהל המרכז לבישול בריא בבית החולים האוניברסטאי הדסה, ובוגר בית הספר לבישול LE CORDON BLEU”
מה מייחד את הספר:
– הכותב והכשרתו מאוד מיוחדים…
– ישנם פרקים מעניינים בשם “בישול עם שומנים”, “פחות מלח, יותר טעים”, “ארוחות מהירות”
– ליד המתוכנים ישנו ניתוח של מרכיבי המזון העיקריים והקלוריות.
– הספר באיכות הדפסה מאוד גבוהה ועשיר בתמונות מגרות.
– לא כל חומרי הגלם בהם הוא משתמש במתכונים בריאים לתפיסת עולמי

“לאכול יותר ולשקול פחות” מאת ד”ר דין אורניש
הספר נכתב על ידי רופא פורץ דרך עולמי בטיפול במחלות לב וסרטן. מחקריו הרפואיים הם “חוד החנית” בהוכחה לכלל העולם המדעי ששינוי משמעותי באורח חיים יכול להביא לשינוי משמעותי במחלות הכי משמעותיים לאדם. הוא הצליח להראות במחקריו שעורקים סתומים בלב יכולים להתחיל להיפתח, ושתאים סרטניים יכולים “לסגת” כשנותנים לגוף באמת את מה שהוא צריך על מנת להחלים.
מה מייחד את הספר:
– הכותרת שלו…
– ההקדמה שמסבירה מדוע אנו לא צריכים לספור קלוריות, אלא להתייחס לדברים החשובים יותר (איכות האוכל ועוד).
– הדגש על אוכל דל מאוד-מאוד בשומן (ממש באופן קיצוני).
– פירוט מרכיבי התזונה בכל מתכון.
אני לא בטוח שעדיין ניתן למצוא את הספר בעיברית. באנגלית השם הוא: eat more weigh less by dean ornish M.D

“בישול טבעוני ישראלי” של גלי לופו אטרץ
אני מפנה מטופלים אל גלי מזה מספר שנים ושומע פידבקים טובים.
שמעתי מאיזי גל שיצא ספר זה שלה. ועל פי דבריו: “כל מתכון בול”.
שווה לנסות
• • •
“לבריאות” מאת זהורית שייחי – בלום
את זהורית הכרתי כקולגה – מרצה בבית הספר לרפואה משלימה בו אני מלמד. היא דיאטנית בהכשרתה וכפי שאני מכנה זאת – “התעוררה” וגילתה את האוכל הטבעי והבריא יותר.
מה מייחד את הספר:
– מבחר יחסית מאוד גדול ומסודר של מתכונים לפי נושאים.
– לא מעט מתכוני בורגר ומאפים שלא תמיד קל להכין בריא וטעים.
– ישנם מתוכנים ללחמים שונים.
• • •
“ליהנות מאוכל בריא” מאת ד”ר רני פולק
הספר נכתב על ידי רופא, המוצג בספר בתואר המרשים הבא: “מנהל המרכז לבישול בריא בבית החולים האוניברסטאי הדסה, ובוגר בית הספר לבישול LE CORDON BLEU”
מה מייחד את הספר:
– הכותב והכשרתו מאוד מיוחדים…
– ישנם פרקים מעניינים בשם “בישול עם שומנים”, “פחות מלח, יותר טעים”, “ארוחות מהירות”
– ליד המתוכנים ישנו ניתוח של מרכיבי המזון העיקריים והקלוריות.
– הספר באיכות הדפסה מאוד גבוהה ועשיר בתמונות מגרות.
– לא כל חומרי הגלם בהם הוא משתמש במתכונים בריאים לתפיסת עולמי
• • •
“לאכול יותר ולשקול פחות” מאת ד”ר דין אורניש
הספר נכתב על ידי רופא פורץ דרך עולמי בטיפול במחלות לב וסרטן. מחקריו הרפואיים הם “חוד החנית” בהוכחה לכלל העולם המדעי ששינוי משמעותי באורח חיים יכול להביא לשינוי משמעותי במחלות הכי משמעותיים לאדם. הוא הצליח להראות במחקריו שעורקים סתומים בלב יכולים להתחיל להיפתח, ושתאים סרטניים יכולים “לסגת” כשנותנים לגוף באמת את מה שהוא צריך על מנת להחלים.
מה מייחד את הספר:
– הכותרת שלו…
– ההקדמה שמסבירה מדוע אנו לא צריכים לספור קלוריות, אלא להתייחס לדברים החשובים יותר (איכות האוכל ועוד).
– הדגש על אוכל דל מאוד-מאוד בשומן (ממש באופן קיצוני).
– פירוט מרכיבי התזונה בכל מתכון.
אני לא בטוח שעדיין ניתן למצוא את הספר בעיברית. באנגלית השם הוא: eat more weigh less by dean ornish M.D
• • •
“מזון למחשבה” מאת ד”ר נמרוד שיינמן
נמרוד הוא מוותיקי הנטורופתים בארץ. יצא לי לעבוד איתו לא מעט והתרשמתי מהידע העמוק שלו. מראשוני הספרים בתחום בארץ (יצא ב 1989).
מה מייחד את הספר:
– כולל הסברים רבים על הצד הקולינארי והבריאותי של מרכיבי היסוד הרבים.
– כולל הרבה מתכונים בעלי רקע טבעוני עמוק.
– הסבר נרחב על נבטים, תבלינים, סויה, מחמצים ביתיים, תחליפי חלב ועוד.
– כבוד לפורצי הדרך בארץ..
• • •
סרטונים מומלצים
מבשלים ואוכל בריא
מבשלים ובישול בריא
בישול בריא – רשימת מומלצים של אופיר פוגל
זו רשימת המבשלים/שפים בריאים שאני מכיר כיום.
אשמח לכל תוספת, הערה והמלצה נוספת. אפשר וכדאי להוסיף!
אלון מור
סדנאות בישול בריא – אינטואטיבי.
שירות ״משחקת בסירים – בישול בריא בבית הלקוח״.
קייטרינג טבעוני/בריא
בעיקר בצפון הארץ.
דרכי תקשורת: 0523431713
בפייסבוק: Alon Mor

שפית כרמית אלקיים
מאמנת אישית למטבח בריא בבית הלקוח או אצל השפית במטבח שלה.
עובדת עם בודדים כמו גם עם קבוצות.
סדנאות ע”פ הזמנה ותיאום מראש לצרכי המזמין.
אתר: www.bari-carmit.co.il
דרכי תקשורת: 050-5769011
איזורי פעילות: בעיקר בצפון הארץ.

קורסים וסדנאות לבישול בריא
איזור כפר סבא והמרכז
0528-924766
http://cookingcoach.co.il

אסנת קפרא
– “בישול מגוון לתזונה מקדמת בריאות”
– פעילה בצפון הארץ
– מעבירה הדרכות בישול בבתים של אנשים
– מבשלת למשפחות ומספקת אוכל בריא באופן שוטף
– 054-5282542
– [email protected]

שירי מזור
סדנאות בישול
מרכז הארץ
אתר:www.mazor-natural.com להיכנס ל”סדנאות בישול”.
054-2250966

BAREFOOD
בישולים ותפריטים על פי מצבי בריאות.
סדנאות וקורסי בישול למצבי בריאות שונים.
הבאת אוכל “בריא-טעים-אורגני” לבית הלקוח/למשרד
מרכז הארץ.
www.barefood.co.il
077-9009999

קייטרינג כאמלה – גורמה ערבי אותנטי
אירועים, קורסי בישול ובישול לבתים. צריך להבהיר מראש מהם הצרכים הבריאותיים, אחרת האוכל יהיה פחות מתאים.
www.camla.co.il
כאמלה: 054-4368070,
מג’יד: 054-4397451
