פיטוסטרולים הינם חומרים תזונתיים טבעיים שאכילתם עוזרת לאזן רמות כולסטרול בדם.
מצורפות כאן כמה רשימות שונות של מזונות עשירים בפיטוסטרולים.
למיטב הבנתי כיום, המזונות הבריאים והמומלצים ביותר בהקשר זה הם נבט חיטה, קטניות כמו סויה אפונה ועדשים, אגוזים כמו פיסטוק, קשיו ומקדמיה, פירות כמו תפוזים ובננות ושמנים כמו בעיקר זית איכותי ושמן סובין אורז.
רשימה ראשונה מתוך מאמר בנושא שפורסמה באתר ויינט.
כמות הפיטוסטרול במ”ג ב100- גרם מזון לפי סדר יורד. יש לשים לב שמדובר בכמות ל- 100 גרם, ואני לא ממליץ לאף אחד לאכול 100 גרם שמן תירס…
שמן תירס: .968 טחינה גולמית משומשום מלא: .714 זרעוני חמנייה (גרעינים שחורים.322 :( זרעוני דלעת (גרעינים לבנים.265 :( פיסטוקים: .297 צנובר: .236 שמן זית: .221 זרעוני פשתן טחונים: .214 שקדים עם הקליפה: .208 אגוזי מלך: .206 שמן בוטנים: .206 חמאת קקאו: .201 נבט חיטה: .197 קשיו: .158 אגוזי פקאן: .157 אגוזי ברזיל: .131 פירות וירקות: בין 5 ל50- מ”ג. ככל שדגנים מלאים יותר, הם מכילים יותר פיטוסטרולים: פרוסת לחם מלא מכילה כ33- מ”ג פיטוסטרול.
מהאתר הזה ניתן לקרוא רשימה פשוטה יותר:
רשימה שנייה מתוך אתר אחר