מזונות מונעי סרטן

המכון האמריקני לחקר הסרטן סוקר את המזונות שעושיים להפחית סיכון לחלות בסרטן.

מה שמאוד מרשים ברשימה המזונות מונעי הסרטן שיפורטו מיד כאן בהמשך, היא העובדה שמדובר במידע שיוצא מהמכון האמריקאי לחקר הסרטן, ולא ב”סתם” מאמר של מטפל טבעי כזה או אחר.

בכניסה לדף המידע שבקישור, ניתן לראות את רשימת המזונות, ובלחיצה על כל אחד מהם – יפתח דף עם הביסוס המדעי העומד מאחוריו.

 

אילו מזונות עשויים להפחית סיכום לחלות בסרטן?

  1. תפוחים
  2. אספרגוס
  3. פירות יער, ובעיקר אוכמניות, דובדבן, חמוציות, פטל, תות
  4. ברוקלי, כרובית, קייל, כרוב ניצנים ושאר ירקות ממשפחת המצליבים
  5. גזר
  6. תה וקפה
  7. פשתן
  8. שום
  9. אשכוליות, תפוזים
  10. קטניות, ובעיקר סויה
  11. ענבים
  12. תרד
  13. ירקות כתומים (בחורף…)
  14. עגבניות
  15. אגוזי מלך
  16. דגנים שלמים

apples2

כפי שניתן לשים לב הרשימה כולה מורכבת ממזונות טבעים, פירות ירקות ,דגנים וקטניות מלאים. מזונות פשוטים, זולים ונגישים אשר ניתן לשלב במטבח הביתי בקלות ולצרוך על בסיס יומיומי

אני אישית לא מסכים במאה אחוז עם כל הרשימה הזו, אבל בהחלט עם רובה.

אם ברצונכן.ם להעמיק את הידע בנוגע למזונות אלו ואחרים וכיצד הם תורמים לבריאותנו, אזמין אתכם.ן להצטרף לקורס הדיגטלי ולהפוך את בריאותכם מ”טובה” ל”מצוינת”.

בריאות ואושר,
אופיר פוגל, נטורופת

 

 

shalev

כתיבת תגובה

סינון מתכונים

  • סינון לפי מצב בריאותי

  • סינון לפי צמחוניטבעוני

  • סינון לפי סוג אוכל

  • סינון לפי זמן בישול

  • סינון לפי שלב דיאטת אורז