מוצרי חלב מתאימים יותר לבני אדם

ישנו ויכוח גדול בקהילה הרפואית-מקצועית לגבי בריאותם, או נזקם, של מוצרי החלב. למיטב הידע שיש ברשותי כיום, מוצרי חלב המתאימים יותר לאדם צריכים לעמוד בקריטריונים הבאים:

  • החיה הנחלבת: עדיפות ראשונה לעיזים, ועדיפות שנייה לכבשים, בופאלו, נאקה.
  • תנועה: חיה הנמצאת בתזוזה מתמדת בריאה יותר, ועל כן גם החלב שלה טוב יותר. עדיפים מוצרי חלב מחיות היוצאות כל יום למרעה ולא כלואות בדיר.
  • האוכל: כמו שגוף האדם משתנה לפי מה שאנו אוכלים, כך גם גוף החיה ואיכות החלב שלה. חיות אלה אמורות לאכול רק עשב (לעיתים תוספת קטנה של תערובת אפשרית והגיונית).
  • מיעוט רעלים / תרופות מיותרות: יצרן המוגדר "אורגני", כולל שתי חותמות איכות על המוצרים (אחת של ארגון מפקח, והשנייה של משרד החקלאות), סיכוי גבוה שמוצריו נקיים יותר משאריות לא רצויות.

מחלב מסוג זה הכינו ואכלו באופן מסורתי גבינות שמנות-קשות אותן גרדו בכמויות קטנות מאוד כתוספת לאוכל, מוצרים מותססים דמויי יוגורט ומוצרים ממי הגבינה – אורדה וריקוטה.

לא לשכוח: מוצרי חלב אלה עדיין לא טובים למי שחסר לו האנזים לקטאז, ולמי שיש אי סבילות לחלבון החלב – קזאין. בנוסף, גם במוצרי חלב אלה יש מלח, וכמות גדולה של חלבון מהחי (במוצרים הרזים) ו/או שומן מהחי (במוצרים השמנים).

יצרנים שעל פי הצהרותיהם עומדים ברמת איכות ובריאות טובה יותר מאחרים בשוק:

(עדכון 2019: בעבר היו כאן 5 מחלבות מומלצות, לצערי נשארה רק אחת…)

"חלב עם הרוח"

מיודפת.

משווקים ברשת "לחם ארז" ובחלק מחנויות הטבע.

טלפון: 050-5327387.

אתר:  www.goatswiththewind.com. דוא"ל: goatswiththewind@gmail.com

הערה: אני מצהיר כי איני מקבל שום תגמול או טובת הנאה מכל סוג שהוא מהיצרנים המופיעים בדף זה.

אשמח לשמוע המלצות על יצרנים נוספים ולבדוק את איכותם.

כתיבת תגובה

סינון מתכונים

  • סינון לפי מצב בריאות

  • סינון מאכלים לצמחונים


  • סינון לפי סוג אוכל


  • סינון לפי זמן הכנה


  • סינון לפי שלב דיאטת אורז