מה למדתי מכנס אוכלים בריא 9

השתתפתי בהנאה בכנס שהתקיים לפני שבוע, ואני מציע לכל שוחרי הבריאות להגיע לכנסים מסוג זה בהם ניתן ללמוד, להתעדכן ולקבל עוד ועוד כלים לשיפור איכות החיים.
אני העברתי הרצאה על הדרכים השונות לשיפור תפקודי המוח לאנשים מגיל 50 ומעלה. בדיקות דם מיוחדות, אורח חיים, תרופות טבעיות שבאמת עוזרות ועוד.

נכנסתי לשמוע את הרצאתו של ד״ר גיל יוסף שחר על מתכות כבדות, וכדאי לשים לב לכמה דברים:
1. רצוי להימנע מאצה בשם איזיקי המכילה הרבה מדי מתכות כבדות. כנראה שאצה בגידול ישראלי בשום אולווה היא הבטחה בריאה ומאוד מוצלחת.
2. באבקות אפייה ובסודה לשתייה יש אלומיניום. ואפילו כמות רבה מאוד באבקת אפייה המשווקת ככזו שאינה מכילה אלומיניום (חברת rumford).
3. סלניום מגן בפני נזקי כספית אפשריים. יש אותם כמובן בכמות גבוהה באגוזי ברזיל, אבל גם בדגי סלמון וסרדינים.
4. כמובן שיש להיזהר ביותר מכלי בישול שרוטים, מוצרי הגיינה רגילים (גם דיאודורנטים רגילים), מטהרי אויר (גם במקומות ציבוריים), בקבוקי שתייה ושמירת מזון שאינם מזכוכית, רצפות פי.וי.סי, דשא סינטטי (בעיקר כזה שחשוף בשמש וזוחלים עליו תינוקות…), נייר כסף למטבח ועוד.
5. זרזי גדילה של עופות מכילים ארסן. לעומת זאת, אני שמעתי ממגדל עופות שכבר לא משתמשים בזה בארץ.
6. בתחקרי ה״ארסן באורז״ שהוא עשה לפני כשנתיים, היו מספר סוגי אורז שכמות הארסן שבהם היתה נמוכה יותר מסף הרגישות המינימלי של המעבדה – זה אומר שהכמות שם היתה זניחה לגמרי. מדובר באורז בסמתי לבן של תבואות. ואורז לבן של חברת DAWAT. אגב, באותו תחקרי הוא בדק רק שני סוגים של אורז אורגני, ובפי שציינתי – אחד מהם נקי לגמרי.

ולזכור שצריך פורפורציות!
לא צריך להיבהל מכל דבר שמכיל מתכות כבדות. מרבית המתכות הבעיתיות נמצאות במזון מהחי – ומי שבוחר שעיקר מזונותיו יהיו מהצומח – מוגן יחסית.
הוא הראה גם מחקר חדש שכן מראה את התועלת של מזון אורגני בהקשר זה.

והעיקר שנהיה בריאים ומאושרים…
אופיר פוגל, נטורופת

כתיבת תגובה

סינון מתכונים

  • סינון לפי מצב בריאות

  • סינון מאכלים לצמחונים


  • סינון לפי סוג אוכל


  • סינון לפי זמן הכנה


  • סינון לפי שלב דיאטת אורז