מה הקשר בין לקטוז לסרטן?

המחקר המרשים שבקישור  נערך בשוודיה שם עקבו אחר יותר מ – 20,000 אנשים עם רגישות ללקטוז.

במפתיע, או שלא במפתיע, מצאו שלאותם אנשים הרגישים ללקטוז (סוכר החלב) שכיחות נמוכה יותר באופן משמעותי לחלות בסרטן השד, הרחם או הריאות.

מן הסתם ברור שאנשים שלא יכולים לעכל את סוכר החלב נמנעים מאכילת חלב ומוצריו. כך שהחשד העיקרי להורדת הסיכון לחלות בסרטן הוא ההמנעות של אותם אנשים ממוצרי חלב מהעולם החי.

מה שיותר מחזק את המסקנות הללו במחקר זה הוא הממצא כי בני הזוג, כמו גם הילדים הגרים עם אותם אנשים בבית – לא סבלו מפחות סרטן!

 

עם כן, לפי מחקר זה, על מנת להפחית סיכון לסרטן שד, סרטן הרחם וסרטן הריאות – כדאי להימנע ככל הניתן מאכילת מוצרי חלב מבעלי חיים.

וברור שצריך מחקרים נוספים. לספקנים…

 

בריאות ואושר,

אופיר פוגל, נטורופת

כתיבת תגובה

תגובות אחרונות