מה גורם לאינסולין הטבעי לא לעבוד?

בוידיאו הקצר ומאיר העיניים הבא, מציג ד״ר גרגר תיאוריה המובססת על מספר מחקרים, שעשויה להסביר מדוע חולי סוכרת רבים לא מצליחים להבריא ממחלתם.
הסרטון מלווה בהסבר ויזואלי שבגדול טוען שעל מנת שהסוכר ייכנס לתאים, ולא חלילה יישאר מחוץ להם ויגרום נזק, האינסולין שהגוף שלנו מייצר צריך להתחבר לקולטן בקרומי התאים. ההשערה המוצגת מציעה שעודף שומן בתזונה מונע מהאינסולין להפעיל את הקולטן, מה שגורם לתנגודת אינסולין. מצב זה מעלה את רמות הסוכר בדם, גורם להשמנה ביטנית, עלייה בשומני הדם ועוד שלל בעיות רפואיות.

תנגודת האינסולין עולה גם כאשר אין מספיק פעילות גופנית בחיים, ובאופן ממוצע מתרחשת יותר באנשים עם עודף משקל.

את התיאוריה הזו – שבשביל לאזן את הסוכר ולטפל בהשלכותיו יש להמעיט בצריכת שומן – מסביר היטב ד״ר ניל ברנרד שכתב על כך בספרו, וגם מציג את הנושא במספר הרצאות שנגישות באינטרנט.

שלא נדע מעודף סוכר,
אופיר פוגל, נטורופת

כתיבת תגובה

סינון מתכונים

  • סינון לפי מצב בריאות

  • סינון מאכלים לצמחונים


  • סינון לפי סוג אוכל


  • סינון לפי זמן הכנה


  • סינון לפי שלב דיאטת אורז