מהפיכת בריאות בבתי הספר?

לפני כמה ימים החליט משרד הבריאות על תקנות חדשות שיגבילו מאוד את האפשרות למכור בבתי הספר מזונות לא בריאים.
הנחיות משרד הבריאות פורסמו כאן למש ל, ומבחינתי זה פושט "טוב מדי בשביל להיות אמיתי".כולי תקווה שאף גורם כלכלי לא ימנע מההחלטה לצאת אל הפועל. ואולי לכל אחד מאיתנו יש תפקיד קטן וחשוב: לוודא שמערכות החינוך הקשורות לילדינו / נכדינו מכירות את ההנחיות ונערכות כבר כעת לפעול לפיהן.

הדברים מזכירים לי מאמר שכתבתי עבור עיתון הארץ לפני כמה שנים, שהם הוציאו גליון תחת הכותרת "איזו מהפיכה צריכה לפרוץ".

הינה הוא כאן שוב:

אופיר פוגל | סלמון נגד נקניק

המהפכה שאני מחכה לה קשורה בשינוי תפישתי, מחשבתי ומעשי עמוק, ומהותה מעבר מעיסוק ב"רפואת מחלות" לעיסוק ברפואה מונעת. היא תתחיל בגני הילדים. כחלק מכישורי החיים ילמדו הילדים, למשל, את ההבחנה בין המתוק של הממתק למתוק של הפרי. הגננות יעברו הכשרה מיוחדת ביצירת הרגלי בריאות מגיל צעיר, ואסור יהיה להאכיל את הילדים באוכל שאינו מזין ובריא. לכולם יהיה ברור שכפי שאין להביא נרגילות וסמים למסיבת בר מצווה, כך אסור לתת לילדים לחם לבן עם שוקולד כארוחת ביניים.

בבתי הספר ילמדו כיצד לפתח את המכונה החשובה לנו מכל – הגוף. ילמדו כיצד נכון לנשום, לזוז, להימתח, לאכול, לגעת, לבכות, לתת תמיכה אנושית ולקבל אותה. בבתי הספר לרפואה ילמדו הסטודנטים קורסי חובה שיאפשרו להם לספק ייעוץ מקצועי בתחום התזונה, התנועה והתמודדות עם מתחים. וראו זה פלא: בשל הירידה הכללית בתחלואה, שתתחולל כתוצאה מכל זה, יהיה לרופאים זמן להקדיש לרפואה המונעת.

המוצרים שבפיקוח יכללו רק מזונות שמקדמים בריאות, ועל מזונות הפוגעים בבריאות יוטל היטל מיוחד שישמש למימון תוכניות לקידום הבריאות. מי שירצה לקנות לחם לבן, למשל, יצטרך לשלם מחיר כפול ממה שישלם על לחם מלא. דג סלמון ישתלם הרבה יותר מנקניק, וממרח שקדים איכותי יועדף על פני החומוס התעשייתי.

 


מאחל בריאות ואושר
אופיר פוגל
נטורופת

כתיבת תגובה

סינון מתכונים

  • סינון לפי מצב בריאות

  • סינון מאכלים לצמחונים


  • סינון לפי סוג אוכל


  • סינון לפי זמן הכנה


  • סינון לפי שלב דיאטת אורז