לחם פומפרניקל עם אינדקס גליקמי נמוך – לרכישה או בהכנה עצמית

כל מי ששמע את דעתי על לחם יודע, שחשוב לי תמיד להדגיש שגם לחמים עם קמח מלא הם בעלי אינדקס גליקמי גבוה. בשל כך, הם לרוב לא מתאימים לסכרתיים, לסובלים מהשמנה ביטנית, שומני דם גבוהים וכדומה.
הלחם שבאופן משמעותי בעל אינדקס נמוך יותר הוא לחם פומפרניקל אמיתי – דק, גס, כבד ולרוב מרובע או מלבני. הסיבה היא שמרביתו גרגירי שיפון גרוסים, ולא טחונים לקמח. מגיע בשקיות ניילון בואקום. לרוב תוצרת MESTEMACHER. אפשר למצוא אותו בכל מרכול.
הינה דוגמא של מספר מוצרי לחם פומפרניקל אמיתי:
לחם פומפרניקל
אוהבי אפיית הלחם שאלו אותי פעמים רבות כיצד להכין זאת בבית, ועד כה לא היתה לי תשובה משמחת.
עד שלאחרונה, בסדנה הנוכחית שאני מעביר, משה נענה לאתגר הגדול – מצא מתכון ובמשך שלושה ימים התעסק עם גרגירי השיפון עד שיצא לו לחם טעים ובריא למהדרין!

בקישור זה מצורף מתכון שקבלתי מרחל .מיועד לבעלי מוטיבציה ו/או צורך גבוהים במיוחד!

 

ראו עד כמה גס ודחוס צריך להיות המרקם של לחם פומפרניקל מוצלח:

לחפ פומפרניקל

 


מאחל בריאות ואושר
אופיר פוגל
נטורופת

shalev

כתיבת תגובה

סינון מתכונים

  • סינון לפי מצב בריאותי

  • סינון לפי צמחוניטבעוני

  • סינון לפי סוג אוכל

  • סינון לפי זמן בישול

  • סינון לפי שלב דיאטת אורז