כמה שמן? סרטון קצר ומטלטל. א"פ נטורופת

מומלץ לצפות בחמשת הדקות ש בסרטון הבא

הנתונים המוצגים מעלים שתי נקודות חשובות למחשבה בעיני:

1. כמה שמן באמת כדאי לנו לצרוך. והתשובה היא כמה שפחות…
נתונים אלה מסתדרים היטב עם מה שאנו לומדים מהאנשים הבריאים ביותר בעולם – תשובי סרדיניה ואוקינאוה שמשתמשים מעט מאוד בשמן.
זה מסתדר גם היטב עם המחקרים המשמעותיים ביותר שנעשו להבראת אנשים ממחלות לב וסרטן – אלה מחקריו של פרופ' דין אורניש שהוכיח שניתן לפתוח עורקים סתומים, וניתן להביא לנסיגה בסרטן על ידי מעבר לתזונה טעבית ענייה מאוד בשומן.

2. איכות השמן.
כאן התמונה פחות ברורה בעיני. כתבת התחקיר של רפי גינת בעניין עוררה שוב נושא מורכב זה. אנסה להתייחס לסוגיה הזו בניוזלטר הבא.

יש שם גם כמה טיפים נחמדים כיצד לתבל סלט ללא שמן.

תגובות/הערות לנושא יתקבלו בשמחה

סופ"ש קסום
אופיר

עדכון (עקב תגובה "מדכא"):

לא בטוח שכדאי לבחור בדיכאון על מנת להתמודד עם הדעות הללו…

יש דרכים מומלצות יותר:
1. להיעזר במתכונים מתאימים. יש כאן באתר. ויש בספרים ובאתרים של ד״ר אסלסטין, ד״ר אורניש וד״ר מקדוגלס
2. לזכור שאני לפחות, ממליץ "בלי שמן בכלל" רק לאנשים עם סתימות עורקים קשות או מצבים קשים אחרים. אנשים ששומרים בצורה סבירה על הבריאות שלהם לדעתי לא צריכים להימנע כלל משמן, בטח לא שמן זית איכותי.

באחד הספרים בהם קראתי על הנושא, נכתב שלאחר חודש ללא שמן באוכל הצורך בשמן יורד לגמרי (מבחינת טעם, ומבחינת תשוקה/רגש). ראיתי את זה קורה בחלק ממטופליי, אבל אני חייב להודות שלא מכולם.

כל אחד צריך למצוא את הדרך המאוזנת עבורו. שלא נמות בריאים מדי…


מאחל בריאות ואושר
אופיר פוגל
נטורופת

כתיבת תגובה

סינון מתכונים

  • סינון לפי מצב בריאות

  • סינון מאכלים לצמחונים


  • סינון לפי סוג אוכל


  • סינון לפי זמן הכנה


  • סינון לפי שלב דיאטת אורז