יום העצמאות

יום העצמאות בפתח, וכמו הרבה חגים – גם לאירוע זה מוצמדים מנהגים תזונתיים שלא ברורים לי מקורותיהם. אשמח לשמוע מהחברים באתר מה מקשר בין חג העצמאות לבין בשר על האש.
כמה רעיונות שעוזרים לי ולעוד כמה אנשים ליהנות יותר מהחג:
1. "אוכל זה רק אוכל". החג, המשפחה, הטיולים והמפגשים החברתיים הרבה יותר חשובים מהאוכל עצמו.
2. לפני שאני מחליט האם אני אוכל משהו לא בריא, אני שואל לא רק עד כמה זה יהיה לי טעים, אלא גם איך ארגיש לאחר הארוחה, וגם איך יעברו הלילה והבוקר שלאחר מכן.
3. דג סלמון על האש טעים לא פחות מסטייק. אבל על טעם וריח לא נתווכח.
4. "שישליק" ירקות עם חתיכות טופו שהוטבלו במרינדה טעימה אף הם עושים לי מאוד שמח בפה.
5. נוקשות עצמית יתרה זה לא דבר בריא. לפעמים יש מקום לאוכל לא בריא, כל עוד הוא לא מלווה ברגשי אשם מיותרים.וכמה באסה שדווקא כעת אני ב"ניקוי אביב", מה שישאיר לי להסתמך רק על שתי האופציות הראשונות שכתבתי…

חג שמח, מהנה ובריא לכולם!


מאחל בריאות ואושר
אופיר פוגל
נטורופת

כתיבת תגובה

סינון מתכונים

  • סינון לפי מצב בריאות

  • סינון מאכלים לצמחונים


  • סינון לפי סוג אוכל


  • סינון לפי זמן הכנה


  • סינון לפי שלב דיאטת אורז