התזונה המתאימה ביותר למניעת סוכרת וסיבוכיה

ישנן דרכים תזונתיות שונות לאזן סוכר, ובמקרים רבים בהם יש מוטיבציה רבה – אפילו להפחית שימוש בתרופות ואף להבריא מסוכרת.

אולם לא תמיד תזונה שעוזרת להוריד את ערכי הסוכר בטווח הקצר (תזונה דלת פחמימות למשל), היא הבטוחה והנכונה ביותר על מנת למנוע את הופעת הסוכרת, ולהפחית את הסכנות הקשורות במחלת הסכרת.

הגישה שמבוססת מחקרית בהיבט מניעת סוכרת, ואולי גם טיפול בסוכרת, היא תזונה המבוססת על מזון צמחי מלא וראשוני (ללא אוכל מעובד, וללא מזונות מתועשים).

נראה במחקרים שתזונה כזו אף עוזרת להפחית את הסיכון של סכרתיים לסבול מאירוע לב, שבץ מוחי, צורך בדיאליזה, יתר לחץ דם ואף סרטן.

בסרטון הקצר הבא, מציג ד״ר גרגר MD, כמה מהמחקרים הבולטים התומכים בגישה זו.

כרגיל, ישנה אפשרות להגדרת כתוביות בעברית.

 

סדנה לאיזון, הפחתת תרופות ולעיתים אף הבראה מסוכרת, לחץ דם וכולסטרול בקישור זה: סדנה מבוססת מחקר להפחתת תרופות.

 

בריאות,

אופיר פוגל, נטורופת

 

 

 

 

כתיבת תגובה

סינון מתכונים

  • סינון לפי מצב בריאות

  • סינון מאכלים לצמחונים


  • סינון לפי סוג אוכל


  • סינון לפי זמן הכנה


  • סינון לפי שלב דיאטת אורז