השריה של דגנים, קטניות ואוגוזים – טיפ מ- ״אבא גיל״

מה מילים על השריה מאת ״אבא גיל״:

דגנים, קטניות אגוזים וזרעים- מומלץ להשרות.
אנחנו מעוניינים לספוג יותר רכיבים חיוניים. השרייה משנה הרכב ומנטרלת חומרים בזרעים. בתהליך ההשריה פוחתת לדוגמה, החומצה הפיטית, באחוזים ניכרים, ובכך מאפשרת ליותר ברזל וסידן להיספג בגוף.
לאחר ההשריה ניתן לסנן ולהשתמש מיד או לשמור במקרר למספר ימים עד לשימוש. אפשרות נוספת תהיה להנביט.
בכדי להשרות פשוט נכניס את הזרע/קטניה/דגן לכלי עם מים בכמות גדולה, בדרך כלל לפחות פי שלוש מגובה החומר היבש. קטניות מושרות, סופגות מים, וישלשו את נפחם.
קטניות ודגנים נשרה לכ-8 שעות. אגוזים 5-6 שעות .
להשרות אגוז? תתפלאו, נסו להשרות אגוז מלך ולטעום. מעבר לזה שהוא בריא יותר וזמין יותר לגוף, תפחת בו גם המרירות, הוא נהיה פריך ויתאים מאוד לסלטים או קינוחים.
בתיאבון ולבריאות, גיל

אבא גיל-מטבח משנה חיים
סדנאות, בישול וייעוץ
050-9910603
https://www.facebook.com/abagil.organic/
http://www.abagil.com/he/

כתיבת תגובה

סינון מתכונים

  • סינון לפי מצב בריאות

  • סינון מאכלים לצמחונים


  • סינון לפי סוג אוכל


  • סינון לפי זמן הכנה


  • סינון לפי שלב דיאטת אורז