הקשר בין תזונה לסרטן במערכת העיכול

מחקר חשוב, גדול וחדש מציג את הקשרים הרבים שבין תזונה לסרטן במערכת העיכול, בדגש על סרטן המעי הגס וסרטן הרקטום.

במחקר נכללו 222 מחקרים, ועוד 45 מחקרי-על (מטא-אנליזות), שתיארו במשותף 109 הקשרים אפשריים בין תזונה לבין סיכון לסרטן במערכת העיכול.

ההקשרים המובהקים ביותר שנמצאו לגבי מרכיבי תזונה וסרטן הם:

  1. צריכה גבוהה של בשר אדום מעלה את הסיכון לסרטן.
  2. צריכה גבוהה של אלכוהול (4 או יותר מנות בשבוע) מעלה את הסיכון לסבול מסרטן.
  3. צריכה גבוהה של סיבים תזונתיים מפחיתה סיכון לסבול מסרטן
  4. צריכה גבוהה של סידן במזון מפחיתה סיכון לסבול מסרטן
  5. צריכה גבוהה של יוגורט מפחיתה סיכון לסבול מסרטן.

קשר שלילי, אם כי פחות מובהק, נמצא גם ל- אכילת בשר מעובד, ביצים, חזיר, ושתייה אפילו מתונה של אלכוהול (1-3 מנות בשבוע).

דפוסי תזונה שנמצאו כמגינים יותר מפני סרטן היו תזונה ״צמחונית למחצה״, צמחונית עם דגים, ותזונה ים תיכונית.

באשר למוצרי מזון ספציפיים, החוקרים זיהו השפעה מגנה מפני היארעות סרטן מעי גס ורקטום עם אכילה מוגברת של דגנים, קטניות, מוצרי חלב, פירות וירקות.

מרכיבי תזונה נוספים שנמצא במתאם טוב להפחתת סיכום לסרטן מעי גס ורקטום הינם: אבץ, מגנזיום, וויטמין A, וויטמין B6, חומצה פולית, וויטמין D וויטמין E.

 

בריאות ואושר,

אופיר פוגל, נטורופת

 

 

כתיבת תגובה

סינון מתכונים

  • סינון לפי מצב בריאות

  • סינון מאכלים לצמחונים


  • סינון לפי סוג אוכל


  • סינון לפי זמן הכנה


  • סינון לפי שלב דיאטת אורז