הקשר בין קורונה לחיידקי המעי – מיקרוביום וקוביד 19

נכון לתחילת 2021 מתחילים להצטבר מחקרים החושפים עוד ועוד את הקשר בין בריאות מערכת העיכול לבין וירוס הקוביד 19.

עיקר המחקרים אותם קראתי מתמקדים בהשפעת ה״חיידקים הטובים״ – פלורת המעי התקינה במעי, לבין מחלת הקורונה.

אתאר כאן מה להבנתי כבר ידוע, ומה מחדש מחקר חשוב שהתפרסם כעת.

אשתמש במונח ״מיקרוביום״ על מנת לייצג את ״פלורת חיידקי המעי״

 

מה כבר ידוע לגבי הקשר האפשרי שבין המיקרוביום לקורונה:

  1. איזון תקין של מיקרוביום משפיע באופן משמעותי על חוזקה ותפקודה של מערכת החיסון.
  2. בבדיקות צואה ניתן למצוא וירוסים מסוג קוביד 19.
  3. ישנם מספר ממצאים מדעיים המעידים על כך שמערכת העיכול מושפעת ומשפיעה על תגובת הגוף לקורונה.

 

במחקר חשוב שבקישור זה נעשה צעד נוסף, ונמצאו הדברים הבאים:

  1. נמצא הבדל בין מיקרוביום של אלה שנמצאו חיוביים לקוביד 19, לבין אלה שלא נושאים את הנגיף.
  2. ההבדל במיקרוביום ניתן היה לגילוי גם חודש לאחר ההחלמה מהוירוס (לא בדקו יותר מחודש, אבל אני מניח שללא טיפול יעיל – זה משפיע הרבה יותר זמן).
  3. נמצא קשר בין רמת הפגיעה במיקרוביום, לבין חומרת המחלה עצמה!!!
  4. החוקרים מעריכים שהשפעת המיקרוביום על המחלה קשורה בהשפעתה על תפקוד מערכת החיסון והתגובה הדלקתית  – שני אלה מושפעים מחיידקי המעי.

 

כיצד ניתן לשמר ואף לשפר את איזון חיידקי המעי והמיקרוביום שלנו?

בלחיצה על הקישור שבכותרת אני מתאר את הדברים ומציע פתרונות, והינה כאן שלושת כיווני הפעולה הבסיסים והחשובים:

  1. שמירה על סביבה מיטיבה לחיידקים ה״טובים״
  2. אכילת מזונות המהויים מזון מעודף על ידי החיידקים הטובים שאנו רוצים שישגשגו.
  3. אכילת מזונות עשירים בחיידקים טובים.

 

בריאות ואושר,

אופיר פוגל, נטורופת

כתיבת תגובה

תגובות אחרונות