הפחתת תמותה מסרטן השד בעשרים אחוזים

מחקר חדש שנמשך כעשרים שנה ועקב אחר קרוב ל – 50,000 נשים, מצא שתזונה מסויימת מפחיתה את הסיכון לתמותה מסרטן שד ב 20%.

הכותרת במאמר/מחקר שפורסם כאן היא ״תזונה דלת שומן מפחיתה את הסיכון למות מסרטן השד״, אם כי מה שלדעתי חשוב יותר מכמות השומן, הן ההנחיות המעשיות שנתנו לנשים. כפי שרשום במאמר, המליצו להן להפחית בשר אדום, מזונות עשירים בשומן, ובמקביל להגביר צריכת דגנים מלאים, פירות וירקות. לדעתי, מדובר בהמלצות חשובות ויעילות מאוד כל עוד לא מתבלבלים ולא מפחיתים גם צריכת אבוקדו, שקדים ואגוזים שהינם עתירי שומן – אבל בריאים ומומלצים.

אגב, ההמלצות התזונתיות הללו, שמרבית הנשים במחקר לא הצליחו לעמוד בהן, לא הפחיתה את הסיכון ללקות בסרטן, אלא ״רק״ למות ממנו. מי שרוצה להפחית בכשלושים אחוז את הסיכון ללקות בסרטן השד, מוזמנת לקרוא על דרך שכבר הוכחה מדעית להפחית סיכון לסרטן השד, אך רבים מתעלמים ממנה.

 

בריאות

אופיר פוגל, נטורופת

 

shalev

כתיבת תגובה

סינון מתכונים

  • סינון לפי מצב בריאותי

  • סינון לפי צמחוניטבעוני

  • סינון לפי סוג אוכל

  • סינון לפי זמן בישול

  • סינון לפי שלב דיאטת אורז