הדגים הכי בריאים שיש

רשימת הדגים הבריאים יותר שניתן להשיג

מיד בהמשך אתן את המלצותיי לדגים הבטוחים והטובים ביותר, כמו גם מתכון מיוחד והמלצות מעשיות, אך לפני כן, כמה דברים שיש לקחת בחשבון:

  1. לאכילת דגים בריאים ישנם יתרונות בריאותיים, אך יחד עם זה חשש מרמות גבוהות מדי של מתכות כבדות (בעיקר כספית).
  2. דגים בריאים אמורים לגדול במים עמוקים וקרים–זה מה שגורם להם לייצר יותר שומן מסוג אומגה 3.
  3. דגים בריאים לא אמורים להיות כלואים ברשתות/בריכות, לא להיות מואכלים בתערובת, וכמובן לא לקבל אנטיביוטיקה והורמונים.
  4. למרות החשש המסוים, למיטב הידע והניסיון שיש ברשותי כיום, אכילת דגים כפי שאמליץ מיד, טובה ובטוחה יותר מאכילת בשר מתעשיית המזון, תרנגולות מהתעשייה, ביצים מהתעשייה ומוצרי חלב פרה מהתעשייה.
  5. מי שחושש מכספית– כדאי שיבחר בדגים קטנים ככל הניתן כמו סרדינים, אנשובי, סול וכדומה.

 

 

הדגים המומלצים ביותר: בקלה (קוד, מרלוזה, הייק), סול, הליבוט, ורדינון, רוטבש (ורדון), מקרל, אנשובי, הרינג, סרדינים פורטוגלים, סלמון בר (wild), מטיאס.

כנראה גם פלמידה לבנה ושפרוט באותה קבוצת מומלצים אך טרם מצאתי לגביהם נתונים תזונתיים ברורים (יש הרבה זנים מכל דג…).

 

דגים מומלצים, אבל מעט פחות: סלמון נורווגי, טונה (אם בקופסא אז עדיף במים, ולהוסיף שמן זית איכותי בעצמנו. )

 

מבין דגי ים תיכון הסבירים הם: ברבוניה, לוקוס, צ’יפורה/פרידה (דניס טבעי) ומוסר ים סבירים יותר

 

הערה חשובה: לצערי, ישנו חשש גדול לזיהום בדגי הים התיכון, בעיקר אלה מצפון הארץ. ראו למשל כתבה זו על דגי ים תיכון. בנוסף, בשנת 2021 היה זיהום גדול מאוד של חופי הים שלנו (זוכרים שהתנדבנו לאסוף זפת מהחוף?), אין לי ספק שזיהום זה אינו היחיד, ושהנזק המצטבר לדגים ולנו הוא עצום.

 

מבין דגי בריכות, כנראה שרק דגי בורי ואולי פורל מנחל הדן סבירים מבחינה בריאותית.

כל שאר הדגים, אינם מקדמים בריאות למיטב ידיעתי (הכי גרועים הם כנראה נסיכת הנילוס וקרפיון)

 

כמה טיפים והערות:

–       דגים כבושים בצנצנות זו אופציה טובה.

–       לאחרונה ראיתי במרכולים סרדינים פורטוגלים בשמן זית איכותי באמת (חברת gooday) – מומלץ!

–       ממליץ על מתכון לטונה כבושה מהקישור.

–       לאוהבי ״תחושת הבשר״, סטייק טונה נותן מענה לא רע בכלל. קל ומהיר הכנה.

–       לא לשכוח, תמיד עדיף דג שגדל בסביבה נקייה, וכמה שיהיה יותר קטן – יותר טוב.

 

בריאות לרוב,

אופיר פוגל, נטורופת

shalev

  1. לצערי אין להשיג בארץ סלמון בר, הסלמון מגיע מהים הצפוני וגדל במיכלי ים. לפי מה שהוסבר לי בחנות דגים יש מוסר ים שגדל בבריכות ויש שמגיע לארץ מאזור יוון. אשמח לקבל מידע איזה יותר איכותי, תודה אופיר.

    1. שלום שרה,

      אני מכיר את הבעיתיות עם הסלמון, ועל כן הוא כבר לא בראש הרשימה כבעבר. באירופה וצפון אמריקה ניתן להשיג סלמון בר.

      לגבי מוסר ים, סביר כי אלה שגדלים בים סבירים למאכל, אך אינם כוללים כמות נאותה של אומגה 3 כפי שאנו רוצים לקבל מדגים בריאים.
      מוסר ים בבריכה אינו מזון בריאות למיטב הבנתי.

      בריאות
      אופיר

כתיבת תגובה

סינון מתכונים

  • סינון לפי מצב בריאותי

  • סינון לפי צמחוניטבעוני

  • סינון לפי סוג אוכל

  • סינון לפי זמן בישול

  • סינון לפי שלב דיאטת אורז