הגורם בתזונה שמעלה סיכון לדמנציה בכשבעים אחוז

שכיחות מחלת הדמנציה והאלצהיימר נמצאת בעלייה מתמדת גם בישראל, וגובה מחיר יקר – בריאותי וכלכלי.

חוקרים מיפן מצאו שאנשים שאכלו את הכמות הרבה ביותר של שומן טרנס (מוקשה חלקית), סבלו מעליה חדה בסיכון לסבול מדמנציה ומאלצהיימר.  שומן מסוכן זה נמצא בעיקר באוכל מתועש כמו מאפים, מרגרינה, גלידות, עוגות, עוגיות, חטיפים וממתקים רבים.

השימוש הנרחב בשומן זה נוח מאוד לתעשיית המזון, מאחר והוא מאפשר להאריך את חיי המדף של המוצרים. אני נוהג לומר, שכמעט כל מה שמאריך חיי מדף – מקצר חיי אדם

במדינות שונות בעולם עברו כבר תקנות שאוסרות לייצר ולמכור מזונות המכילים שומן טרנס. בישראל תקנות אלה מדשדשות לאיטן, כשהתאגידים הגדולים מצליחים לעכב ולבלבל את משרד הבריאות שלנו פעם אחר פעם.

אז עד שמשרד הבריאות שלנו יהיה אמיץ ונחוש להרחיק סכנה מאיתנו, או לפחות לסמן אותה באופן ברור על המוצרים – הדבר הבודד והחשוב ביותר אולי לחפש על מוצר מזון ולהימנע ממנו הוא שומן טרנס, שנקרא לעיתים שומן צמחי מוקשה או מוקשה חלקית.

בריאות,

אופיר פוגל, נטורופת

כתיבת תגובה

סינון מתכונים

  • סינון לפי מצב בריאות

  • סינון מאכלים לצמחונים


  • סינון לפי סוג אוכל


  • סינון לפי זמן הכנה


  • סינון לפי שלב דיאטת אורז