בשני העשורים האחרונים יותר רופאים/מרכזי בריאות מציעים להורים להתת לילדים מזונות אלרגנים מגיל צעיר בצורה מתונה ומתגברת, על מנת להפחית את התגובה האלרגית אליהם.
מחקר חדש שפרטיו בקישור זה, עקב במשך שנים אחר כ- 6600 ילדים ממדינות מערביות, במטרה לבדוק את השפעת אכילת גלוטן על התפתחות מחלת הצליאק. במחקר עקבו אחר ילדים עם נטייה גנטית לרגישות לגלוטן.
תוצאות המחקר מצביעות דווקא על עלייה בשכיחות לסבול מצליאק / אי סבילות לגלוטן. כך שלפחות במחקר הזה, ובתנאים הללו, הגישה המעודדת חשיפה למזונות אלרגנים נראית כמחמירה את המצב.
במהלך השנים יצא לי לעבוד במרפאה עם כמה מטופלים שעברו בהיותם בוגרים טיפולים ל״החלמה״ מרגישות לחלב ומוצרים אלרגניים אחרים. באף אחד מהמקרים הטיפול לא עזר, ובמקרים אחרים גרם לנזק גדול לאותם אנשים.
בריאות
אופיר