האם יש ציאניד בפשתן או ציאניד בשקדים?

התשובה הפשוטה היא ״כן״, יש חומר עם פוטנציאל רעיל בפשתן ובשקדים. ציאניד.

אבל יש כמה דברים שכדאי לדעת על מנת להבין איך ניתן להימנע בקלות מהנזק הפוטנציאלי.

ראשית, מדובר בכמויות קטנות יחסית, ולגוף ישנו אנזים שמפרק את החומר הבעייתי, ועוד מנגנונים ששומרים עלינו גם בהיבט זה.

שנית, החומר מתפרק גם כשמבשלים במים/נוזלים את המאכל. אפילו כמות המים שיש בבצק של לחם הנעשה עם פשתן, מאפשר את נטרול החומר.

לגבי שקדים, העניין פשוט. השקדים שעשויים להיות בעיתיים הם רק אלה בעלי הטעם המר מאוד. אכילת שקדים רגילים היא בריאה ומומלצת פרט למקרים מאוד מיוחדים שלא קשורים לציאניד.

לגבי הפשתן, התשובה מורכבת יותר. כל עוד הוא מבושל או נאפה או מעורבב עם מעט נוזלים ומתחמם – הציאניד מנוטרל. אם אוכלים כל יום מספר רב של כפות פשתן – עלולים להגיע למצב לא רצוי. לא שזה תועד אי פעם בצורה מדעית, אבל כן יש חשש תיאורטי. כך שהוספת 1-2 כפות פשתן טחון ביום לתפריט מאוד מומלצת (פרט לאנשים עם בעיות עיכול מסויימות).

עוד לגבי הפשתן, חשוב לזכור שלא כדאי לחשוף אותו לחום גבוה מאחר והשומנים הבריאים שבו, עלולים להתחמצן.

מי שרוצה עוד פרטים, מספרים, מחקרים והסברים, מוזמן/ת לצפות בשני הסרטונים הקצרים הבאים של ד״ר גרגר (אפשרות לתרגו בעברית).

 

 

בריאות לרוב,

אופיר פוגל, נטורופת

 

כתיבת תגובה

סינון מתכונים

  • סינון לפי מצב בריאות

  • סינון מאכלים לצמחונים


  • סינון לפי סוג אוכל


  • סינון לפי זמן הכנה


  • סינון לפי שלב דיאטת אורז