האם אכילת מוצרי חלב מעלה סיכון לסרטן?

כמה וכמה מחקרים, עוד מהאלף הקודם, מצביעים על קשר סטאטיסטי בין צריכת מוצרי חלב מהתעשייה, לבין עלייה בסיכון לחלות בסרטן, בדגש על סרטן על רקע הורמונאלי ובעיקר לסרטן השד.

הנסיונות להסביר את הקשר מתמקדים בנוכחות הורמון גדילה, הורמני מין כמו אסטרוגן, ועוד מרכיבים במוצרי חלב שעלולים לגרום לכך.

קשה לקבוע קביעות רפואיות חד משמעיות על סמך סטאטיסטיקה והשערות כימיות/פזיולוגיות בלבד, אבל בהחלט כדאי לשים לב לנתונים המטרידים הללו.

בארה״ב, ״ארגון למען רפואה אחראית״,  פועל רבות על מנת להעלות את המודעות לנושא הזה, כמו גם לנושאי בריאות נוספים שחשוב שהציבור ידע, אבל פעמים רבות ״מושתק״ או ״מוצנע״ על ידי גופי התעשייה החזקים. חבל לי שהארגון נוקט בעמדה טבעונית חד משמעית, מה שאולי מפריע/פוגם ביכולת של אנשי הרפואה בארגון להציג את התמונה הכוללת באופן מאוזן לגמרי מבחינה רפואית.

ניתן להאזין בקישור הבא לפודקאסט שלם שהוקדש לנושא על ידי ארגון זה.

 

בריאות לכל

אופיר פוגל, נטורופת

כתיבת תגובה

סינון מתכונים

  • סינון לפי מצב בריאות

  • סינון מאכלים לצמחונים


  • סינון לפי סוג אוכל


  • סינון לפי זמן הכנה


  • סינון לפי שלב דיאטת אורז