גורמים לאלצהיימר: אכילה של דגנים או אכילה של בשר ומוצרים מהחי?

הספר the grain-brain העלה למודעות את ההשפעה המזיקה הפוטנציאלית הנובעת מאכילת סוכרים ופחמימות פשוטות לבריאות המוח בכלל, ולדמנציה ואלצהיימר בפרט.

לגבי השם של הספר, וההמלצה להימנע מאכילת דגנים על מנת לשפר את בריאות המוח, ישנם חילוקי דעות רבים.

בסרטון הקצר הבא (כולל אפשרות לתרגום לעברית), סוקר הרופא ד״ר מיכאל גרגר מחקרים ממקומות שונים בעולם המצביעים שדווקא הפחתת דגנים מהתפריט עלולה דווקא להזיק למוח. וכשהורדת הדגנים המלאים והבריאים נעשית במקביל להעלאת צריכת מזונות המחי, ובעיקר בשר, הנזק למוח נעשה ברור יותר ויותר.

מוזמנים לצפות בסרטון ולהיחשף למחקרים הללו:

 

 

בריאות לרוב

אופיר פוגל, נטורופת

shalev

כתיבת תגובה

סינון מתכונים

  • סינון לפי מצב בריאותי

  • סינון לפי צמחוניטבעוני

  • סינון לפי סוג אוכל

  • סינון לפי זמן בישול

  • סינון לפי שלב דיאטת אורז