גורמים לאלצהיימר: אכילה של דגנים או אכילה של בשר ומוצרים מהחי?

הספר the grain-brain העלה למודעות את ההשפעה המזיקה הפוטנציאלית הנובעת מאכילת סוכרים ופחמימות פשוטות לבריאות המוח בכלל, ולדמנציה ואלצהיימר בפרט.

לגבי השם של הספר, וההמלצה להימנע מאכילת דגנים על מנת לשפר את בריאות המוח, ישנם חילוקי דעות רבים.

בסרטון הקצר הבא (כולל אפשרות לתרגום לעברית), סוקר הרופא ד״ר מיכאל גרגר מחקרים ממקומות שונים בעולם המצביעים שדווקא הפחתת דגנים מהתפריט עלולה דווקא להזיק למוח. וכשהורדת הדגנים המלאים והבריאים נעשית במקביל להעלאת צריכת מזונות המחי, ובעיקר בשר, הנזק למוח נעשה ברור יותר ויותר.

מוזמנים לצפות בסרטון ולהיחשף למחקרים הללו:

 

 

בריאות לרוב

אופיר פוגל, נטורופת

כתיבת תגובה

סינון מתכונים

  • סינון לפי מצב בריאות

  • סינון מאכלים לצמחונים


  • סינון לפי סוג אוכל


  • סינון לפי זמן הכנה


  • סינון לפי שלב דיאטת אורז