גאוט – איזה מזון מחמיר, ואיזה מזון מונע

במחקר חדש אליו נחשפתי דרך “ארגון רופאים למען רפואה אחראית”, בדקו מעל 63,000 איש ומצאו שאכילה מוגברת של עוף ודגים מעלה את הסיכון לסבול מגאוט (דלקת פרקים, בעיקר בבהונות), ואילו אכילה מוגברת של קטניות, ובעיקר סויה – מפחיתה את הסיכון.
המחקר חשוב מאחר ורבים מאנשי מקצוע התזונה עדיין מזהירים בטעות מפני אכילת קטניות. ודבר נוסף, ישנו כאן רמז לגבי היתרונות הנוספים של סויה.פרסום התקציר המקורי כאן למטה.

בריאות
אופיר

Poultry and Fish Increase Risk for Gout

Protein from poultry and fish may increase the risk of developing gout, according to a study published in Arthritis & Rheumatology. Researchers assessed the diets of 63,257 people as part of the Singapore Chinese Health Study and monitored incidences of gout. Those who consumed the most poultry and fish had the most risk, while those who consumed the most soy protein and legumes experienced the lowest risk. This study is the first to highlight the potential preventive qualities of soy and other plant-based sources of protein for the risk of gout.

Teng GG, Pan A, Yuan JM, Koh WP. Food sources of protein and risk of incident gout in the Singapore Chinese Health Study. Arthritis Rheumatol. Published online March 25, 2015.


מאחל בריאות ואושר
אופיר פוגל
נטורופת

shalev

כתיבת תגובה

סינון מתכונים

  • סינון לפי מצב בריאותי

  • סינון לפי צמחוניטבעוני

  • סינון לפי סוג אוכל

  • סינון לפי זמן בישול

  • סינון לפי שלב דיאטת אורז