בריאות ובטיחות אכילה סויה

משרד הבריאות סוף סוף תיקן טעות שעשה בעבר, ויצא עם הצהרה ברורה שאין שום סכנה מאכילת סויה, והיא טובה ובטוחה לגברים ונשים בכל שלבי החיים:
"צריכת סויה הינה בטוחה בכל שלבי החיים לרבות ינקות, ילדות והתבגרות הן בקרב גברים והן בקרב נשים. היא אף עשויה לספק יתרונות במצבים בריאותיים כמו: סרטן השד, הערמונית ורירית הרחם ועבור מחלות לב וכלי דם", כך עולה מנייר עמדה רשמי של משרד הבריאות ו'עתיד'- עמותת הדיאטנים והתזונאים בישראל ממאי 2017. פרטים יותר מלאים בתקשורת .
לאכילות סויה יתרונות רבים מאוד, והחסרונות קיימים רק לאנשים מעטים שרגישים ספציפית לסויה (כפי שיש רגישים לתירס, שומשום, חלב, גלוטן וכדומה).
לאנשים מעטים, עם בעיות מאוד מסויימות בבלוטת התריס, לעיתים אני ממליץ להפחית את צריכת הסויה, יחד עם עוד שורה של מזונות.הסויה הכי בריאה שאני מכיר בארץ מיוצרת על ידי אדם חביב בשם רועי גרנט. הוא מכין את המוצרים בעצמו בלבד, מפולי סויה אורגנים מקנדה, ומספק אותם ל״בית הלקוח״ בתל אביב, ירושלים, חיפה, ולאחרונה גם לגליל. המוצרים הכי טעימים לרוב האנשים הם יוגורט סויה וטופו משי, והכי בריאים הם טמפה ונאטו יפני.
טלפונו: 054-7771920.

ושלא נדע מהפחדות שווא יותר!
בריאות
אופיר פוגל, נטורופת

כתיבת תגובה

סינון מתכונים

  • סינון לפי מצב בריאות

  • סינון מאכלים לצמחונים


  • סינון לפי סוג אוכל


  • סינון לפי זמן הכנה


  • סינון לפי שלב דיאטת אורז