אלצהיימר – דרכים למניעה

"ארגון רופאים למען רפואה אחראית" מעדכן על מחקר נוסף שמוצא קשר בין נחושת לבין אלצהיימר. מצויינים שם הקשרים גם לגורמי סיכון נוספים כמו לחץ דם גבוה, שומנים בדם וגיל. תקציר המאמר באנגלית כאן למטה.

אותו ארגון פרסם כבר בעבר מסמך עמדה עם הנחיות של הדברים שכדאי לנו לעשות על מנת להפחית את הסיכון לאלצהיימר. מאוד כדאי להיכנס לקישור הזה וללמוד, בין השאר, על החשיבות של הימנעות מכספית.

Copper Assoiciated with Alzheimer's Disease

Copper in foods increases the risk of developing Alzheimer’s disease, according to a new study published by the American Neurological Association.

Researchers analyzed several potential risk factors, including age, copper levels, blood pressure, and lipid levels, of 141 participants who had mild cognitive impairment at the start of the study. The only factor that showed a significant increased risk for developing Alzheimer’s disease was copper intake.

Those with the highest levels of copper were three times as likely to develop Alzheimer’s disease within 4 years of follow-up, compared with those who had the lowest levels of copper. Copper is found at especially high levels in liver and shellfish. The authors note that while the metals copper, iron, and zinc are essential for life, in excess they can be dangerous for Alzheimer’s risk.

For more information, read PCRM’s Dietary Guidelines for Alzheimer’s Prevention.


מאחל בריאות ואושר
אופיר פוגל
נטורופת

עדכון:
למי שתהה היכן יש נחושת בתזונה, ניתן ל היכנס לקישור זה ולראות שיש את המתכת הזו בכמות גדולה בעיקר בסוגי בשר שונים, אך גם – בכמות מעטה – במזונות בריאים כמו פטריות, אצת ספירולינה, סויה, שומשום (טחינה) ועוד.
ולמי שחושש מדרדור זכרון מסיבות נוספות, כדי להציץ ברשימת התרופות שעלולות לפגוע בזכרון .

מאחל בריאות ואושר
אופיר פוגל
נטורופת

כתיבת תגובה

סינון מתכונים

  • סינון לפי מצב בריאות

  • סינון מאכלים לצמחונים


  • סינון לפי סוג אוכל


  • סינון לפי זמן הכנה


  • סינון לפי שלב דיאטת אורז