אכילת עוף וסיכון לסרטן

בקישור זה מאמר הסוקר מחקר חדש שמראה שוב חלק מהחסרונות שבאכילת תרנגולות מהתעשייה. הפעם המחקר מראה שאכילת בשר עוף / תרנגולת קשור סטאטיסטית בעלייה בסיכון לחלות בסוגים שונים של סרטן. מדובר במחקר אנגלי שכלל מעקב אחר מאות אלפי אנשים במשך שמונה שנים.

– לפני שתתבאסו לגמרי, בסוף הפוסט ניתן לקרוא דרך ביניים לאכול עוף עם פחות נזק –

הנתונים מהמחקר החדש מצטרפים למחקר אחר שד״ר מיגאל גרגר תיאר בספרו ״איך לא למות״:

״ומה לגבי אנשים שאוכלים עוף? המחקר הגדול ביותר שבחן את השאלה הוא מחקר EPIC האירופאי, שעקב אחרי 477,000 איש במשך כ-10 שנים. החוקרים מצאו עלייה של 72% בסיכון לסרטן הלבלב עם כל 50 גרם עוף בתזונה היומית. וזו לא כמות גדולה כל כך. מדובר רק ברבע נתח של חזה עוף״.
מי שלא רוצה להיפרד מאכילת העוף, מוזמן להיעזר בהסבר הבא המאפשר לאכול עוף יחסית נקי מגורמי נזק: ״עוף מכובס וטעים״. אני יודע שזה נשמע לא הגיוני, אבל אני מזמין כל מי שאוהב עוף לנסות את זה. לרוב זה מצליח נהדר!
בריאות
אופיר פוגל

כתיבת תגובה

סינון מתכונים

  • סינון לפי מצב בריאות

  • סינון מאכלים לצמחונים


  • סינון לפי סוג אוכל


  • סינון לפי זמן הכנה


  • סינון לפי שלב דיאטת אורז