אכילת ביצים ורמות כולסטרול – האם מימון המחקר משפיע על התוצאות?

ישנו חשש שהגוף המממן מחקר, עלול לשפיע על תוצאתיו לפי האינטרס של המממן.

הנושא מאוד חשוב כשבודקים את המחקרים לגבי השפעת צריכת ביצים, לבין עליית רמת הכולסטרול בדם, מאחר וישנם חילוקי דעות בנושא, והאינטרס של התעשייה מאוד ברור.

בשל כך, ערכו החוקרים סקירה של המחקרים שנעשו בתחום במטרה לבדוק האם יש השפעה כזו, ומה מסקנות מרבית המחקרים לגבי ביצים וכולסטרול.

המחקר פורסם לאחרונה ותוצאותיו ניתנות לקריאה בקישור זה.

להלן עיקרי הממצאים:

  1. החוקרים מצאו 211 מחקרים רלוונטים.
  2. בעשור האחרון, כ- 60% מהמחקרים ממומנים על ידי התעשייה.
  3. מבין 94 המחקרים שאינם ממומנים, ב- 93% נראה כי אכילת ביצים מעלה כולסטרול.
  4. מבין 59 המחקרים שכן ממומנים, ב – 86% נראה כי אכילת ביצים מעלה כולסטרול.
  5. באף מחקר לא דווח על הורדת רמות כולסטרול בצורה מובהקת סטטיסטית כתוצאה מאכילת ביצים.
  6. ב 49% מהמחקרים שמומנו על ידי התעשייה, נמצאה חוסר הלימה בין תוצאות המחקר (עליית כולסטרול), לבין מסקנות החוקרים (שנטו לנסח בצורה חיובית את תוצאות המחקר).

חלק מאנשי המקצוע בתחום הרפואה והתזונה, נוטים לטעון כי אכילת ביצים, בין השאר בשל כמות הכולין והלציטין בביצה, צפויה לתרום להורדת כולסטרול. סקירה זו סותרת את טענתם זו.

 

בריאות לרוב,

אופיר פוגל, נטורופת

 

כתיבת תגובה

תגובות אחרונות