איך מנביטים קטניות

קטניות מונבטות מאוד מזינות – חומצות האמינו, המינרלים ושאר המרכיבים הבריאים נמצאים במצב בו הם נספגים בגוף ביתר יעילות.

תהליך הנבטת קטניות פשוט בהרבה ממה שרוב האנשים חושבים. להלן מספר הנחיות פשוטות:

  1. כדאי תחילה לנסות להנביט את הקטניות הקלות ביותר להנבטה: שעועית מאש או עדשים ירוקים.
  1. יש להשרות את הקטניה בקערה עם מים למשך יממה (24 שעות), לא תחת שמש ישירה, ולא בקירור.

א.      במהלך היממה יש להחליף פעמים את המים בקערה. הכי נוח לזכור זאת בבוקר לאחר הקימה, ובלילה לפני השינה.

  1. לסנן את המים מהקערה ולהשאיר את הקטניה המסוננת בקערה לכשתי יממות נוספות.

א.      במהלך שתי היממות יש להקפיד לשטוף את הקטניה במים ולסנן שוב פעמיים ביום.

ב.       במקום קערה, אפשר להניח את הקטניות במסננת, או בקערת אידוי מעץ (ניתן למצוא בחנויות של כלי בישול מהמזרח).

  1. כאשר רואים נבט ברור (חצי ס"מ בערך) יש להכניס את הקטניה למקרר.

איך אפשר לאכול את זה?

–         טרי כנשנוש. לפזר בסלט. לאדות / להקפיץ עם ירקות.

–         להוסיף לתבשילים אחרים כמו אורז. ניתן להוסיף את הקטניה לעשרים הדקות האחרונות של הבישול.

לבריאות!

כתיבת תגובה

סינון מתכונים

  • סינון לפי מצב בריאות

  • סינון מאכלים לצמחונים


  • סינון לפי סוג אוכל


  • סינון לפי זמן הכנה


  • סינון לפי שלב דיאטת אורז