איזו תזונה עדיפה?

אחד מהעיתונים הרפואיים המובילים והחשובים בעולם – הלנסט – פרסם לאחרונה מאמר מעורר סערה לגבי תזונה ותמותה.

המסקנות העיקריות של המאמר הן שתזונה ענייה בפחמימות (ולכן עשירה בחלבון ו/או שומן) – מקצרת את החיים בארבע שנים…
בנוסף, מי שאכל במקום פחמימות חלבון שמקורו מהחי – סבל יותר מאשר מי שאכל חלבון שמקורו מהצומח.

הפרסום גורם לאי נוחות ותרעומת רבה בקרב אלה הממליצים על תזונה דלת פחמימות כמו אטקינס, ״פליאו״ (שהם לא באמת פליאו, אבל זה סיפור אחר), תזונה קטוגנית וכדומה.
הם כמובן מצביעים על כמה מהחסרונות של המחקר, ובצדק, אבל לדעתי מפספסים את העיקר: תזונה דלת פחמימות חייבת להיות מאוד מדוייקת על מנת לא לגרום לעודף דלקתיות, לעודף רעלים בגוף וכדומה.

ובכלל, אני מחכה ליום שיפסיקו לספור במחקרי תזונה פחמימות/חלבונים/שומנים, ויתחילו לחקור תזונה עשירה במזון אמיתי-ראשוני-טבעי, לעומת אוכל מתועש-מעובד. כשיעשו את זה, יפסיקו להיות סתירות בין מחקרים שונים. יתחילו לראות שתזונה יכולה למנוע ולטפל באין ספור מחלות.

בריאות
אופיר פוגל, נטורופת

shalev

כתיבת תגובה

סינון מתכונים

  • סינון לפי מצב בריאותי

  • סינון לפי צמחוניטבעוני

  • סינון לפי סוג אוכל

  • סינון לפי זמן בישול

  • סינון לפי שלב דיאטת אורז