איזה בשר מעלה יותר רמות כולסטרול?

האם יש הבדל במידת העליה בערכי הכולסטרול בין אכילת בשר אדום לבין אכילת בשר תרנגולות והודו?

במחקר קליני שפורסם לאחרונה נראה שאין הבדל בהשפעה על עליית הכולסטרול בין אכילת בשר פרה וחזיר, לבין אכילת עוף והודו. וכמובן שכשהשוו את הנחקרים לקבוצה שלישית שלא אכלה בשר, אלא חלבון מהצומח – הכולסטרול לא עלה כלל.

מדובר על מחקר התערבותי מבוקר במהלכו הנחקרים שינוי את התפריט שלהם כך שהתוצאות יחסית מאוד אמינות.

תקציר המחקר באנגלית מקישור הזה.

את המחקר כולו ניתן לקרוא מקישור זה.

 

בריאות

אופיר פוגל, נטורופת

 

 

 

כתיבת תגובה

סינון מתכונים

  • סינון לפי מצב בריאות

  • סינון מאכלים לצמחונים


  • סינון לפי סוג אוכל


  • סינון לפי זמן הכנה


  • סינון לפי שלב דיאטת אורז