אז חמאה זה בריא או לא?

בשנים האחרונות הצליחו מספר פרסומים לערער את מה שרשויות הבריאות והתזונה טוענות מזה שנים – חמאה מזיקה לבריאות, כנראה בעיקר בגלל כמות השומן הרווי שהיא מכילה.

מספר מחקרי תצפית הראו שאין קשר מובהק בין אכילת שומן רווי לבין מחלות לב למרות שכך טוענים מזה עשרות שנים רשויות הבריאות בכל העולם.

בסרטונים הקצרים הבאים, מראה רופא קפדן ושקדן, את המגבלות של אותם מחקרים הטוענים שחמאה (או בעיקר שומן רווי) אינם פוגעים בבריאות. הוא מציג גם מספר מחקרי התערבות קליניים (ולא רק מחקרי מעקב תצפיתיים) המראים שאכילה מוגברת של חמאה ו/או שומן רווי מהחי, מעלים את הכולסטרול ה״רע״ ויותר חשוב – את הסיכון למחלות לב ותמותה.

כנראה שהויכוח ימשיך ולא יוכרע בקרוב, וזה בדיוק מה שיצרני המזון העשירים בשומן רווי רוצים שיקרה – הטלת ספק. הם רוצים לגרום לאנשים לחשוב שיש ספק בסוגיה זו, ואז, כשיש ספק, מרבית האנשים בוחרים לאכול את מה שמוכר וטעים…

 

מי שרוצה יותר מדע ובריאות, מזומן לצפות (כרגיל עם אפשרות להגדרת תרגום בעברית).

 

 

והינה שני סרטונים קודמים בנושא:

 

 

בריאות לרוב

אופיר פוגל, נטורופת

 

 

 

 

 

 

 

 

 

כתיבת תגובה

סינון מתכונים

  • סינון לפי מצב בריאות

  • סינון מאכלים לצמחונים


  • סינון לפי סוג אוכל


  • סינון לפי זמן הכנה


  • סינון לפי שלב דיאטת אורז