אוכל אורגני וסרטן

ישנם מעט מאוד מחקרים רפואיים שבדקו את התועלת של אכילת מזון אורגני.

אנו מכירים כבר מהעבר מספר מחקרים שהראו שמי שאוכל אורגני, נמצאו אצלו פחות שאריות של חומרי הדברה בשתן

אך כעת יצא מחקר חדש, שפורסם באחד מהעיתונים הרפואיים החשובים בעולם, המצביע על קשר סטטיסטי ברור בין צריכה מרובה של מזון אורגני, לבין ירידה בסיכון לחלות בסרטן.
המחקר נעשה תוך מעקב ממוצע של מעל לארבע שנים, אחר קרוב ל 70,000 אנשים!

את המחקר ניתן לקרוא מקישור זה .

והסבר על המחקר כפי שמופיע באתר של CNN, ניתן לקרוא מקישור זה .

אין ספק שאחת מנקודות החולשה של המחקר היא העבודה שמרבית האנשים שבוחרים לאכול אורגני, הם בעלי מודעות גבוהה יותר לבריאותם, כך שיתכן והם גם פועלים טוב יותר בתחומים אחרים.

כדאי לשים לב שעיקר התועלת נצפתה, ולא רק במחקר הזה, עבור סרטן מסוג נון-הוצ׳קין.

כנראה שהבדיחה הישנה והידועה שחלקאים רגילים מרססים ביום, וחקלאים אורגנים מרססים בלילה – מעט מאבדת מעוצמתה…

בריאות
אופיר פוגל, נטורופת

כתיבת תגובה

סינון מתכונים

  • סינון לפי מצב בריאות

  • סינון מאכלים לצמחונים


  • סינון לפי סוג אוכל


  • סינון לפי זמן הכנה


  • סינון לפי שלב דיאטת אורז