מיסו הוא מזון מופלא אותו מכינים על בסיס פולי סויה. הרבה שאלו אותי במהלך השנים לגבי ההבדל בין מיסו בצבעים שונים. עד החוויה האחרונה שלי עם קבוצה למסע בריאות ביפן, עניתי את האמת הפשוטה והיא שאני לא יודע באמת, ולא השקעתי זמן בחפירה על מנת לגלות את מלוא התשובה בצורה אמינה, מאחר שאני יודע שכל סוג של מיסו איכותי הוא בריא ומומלץ. אולם בטיול האחרון, בו גם ביקרנו במפעל מסורתי להכנת מיסו, התמונה התבהרה, וכעת די ברור לי מה ההבדל בין מיסו בהיר למיסו כהה.
ראו כמה מרשימות החביות המסורתיות בהם מכינים מיסו:

על מה מעיד צבע המיסו?
האדון קוסוקה אישיי – דור שישי למנהלים/בעלים של מפעל מסורתי להכנת מיסו – אירח אותנו והסביר לנו אודות ״סודות המיסו״. כפי שניתן לראות בתמונה כאן בהמשך, האדון אישיי מבדיל בין שלושה צבעים שונים של מיסו: בהיר (״לבן״), כתום/חום בהיר וכהה (אדום).
בשתי התמונות הבאות ניתן לראות את שלושת הסוגים, פעם אחת בידיו של אישיי, ולאחר מכן בתמונות ברורות יותר מהאתר של מפעל המיסו.

וכאן מתוך האתר של מפעל ISHIIMISO

ההבדל בין סוגי המיסו השונים:
ככל שהמיסו כהה יותר, סימן שזמן ההכנה שלו ארוך יותר. מיסו בהיר עובר תהליך הכנה של כשנה, ואילו מיסו כהה כשלוש שנים. תהליך זה, כך מסביר ומציג בעדויות מדעיות מנהל המפעל, הופך את המיסו הכהה לקל יותר לעיכול, תורם יותר לאיזון הסוכר, ומכיל יותר רכיבים נוגדי חימצון כמו גם מרכיבים פרה-ביוטיקה ופרוביוטיקה. מדובר על יתרונות עצומים למיסו ככל שהוא כהה יותר!
ניתן לראות כאן בתמונה מתוך אתר המפעל, פירוט נרחב יותר של יתרונות המיסו הכהה על פני הסוגים הבהירים יותר

מידע נוסף לגבי איכויות שונות של מיסו
מי שרוצה לדעת עוד על השפעות המיסו על הבריאות, כמו גם על דרכים להכין וליהנות ממנו, מוזמן ללחוץ על הקישור: יתרונות המיסו לבריאות.
בצילום המידע שהוצג לנו במפעל המיסו, ניתן לראות שישנם מחקרים על יתרונות המיסו גם בהקשר אפילו של לחץ דם, הפחתת הסיכון לסרטן השד, כמות החלבון, המלח ועוד. בתמונות הבאות מוסברת באופן מסודר גם דרך ההכנה של המיסו. מומלץ למי שרוצה להעמיק ולהבין יותר…


בריאות ואושר,
אופיר פוגל, נטורופת