תאריך הפרסום:

סלט קייל פרוע עם תרד ואגוזים

תאריך הפרסום:
עודכן לאחרונה:

מתכון יצירתי לסלט קייל עם תוספות מעניינות מאוד מתוך הספר ״מהפכת המיקרוביום״. וכך מציג את המתכון הפרוע לסלט קייל מחבר הספר הגסטרואנתרולוג ד״ר וויל בולסוויץ: ״זו אחת הדרכים האהובות עלינו ליהנות מקייל! לרוטב האבוקדו וחמאת השקדים יש מרקם סמיך וטעם עשיר. המתכון קל להכנה, מלא טעמים ומרקמים ושופע נוטריאנטים צמחיים רבי-עוצמה! הסלט משמש תוספת לארוחות רבות…״

מרכיבים להכנת 2 מנות סלט קייל עם תרד ואגוזים

1 כוס דחוסה של קייל (עדיף קייל דינוזאור), ללא העורק המרכזי, קצוץ
3 כפיות רוטב סויה תמרי דל נתרן
1 כוס דחוסה של תרד
2 כפות עירית
¼ כפית מלח בריא
⅛ כפית פלפל שחור טחון טרי
¼ אבוקדו מעוך
2 כפות חמאת שקדים
½ גבעול סלרי, קצוץ
2 כפות אגוזי מלך קצוצים גס (לא חובה)
¼ כוס בצל ירוק קצוץ (החלק הירוק בלבד) (לא חובה)

 

הסבר להכנת 2 מנות סלט קייל עם תרד ואגוזים

להניח את הקייל בקערה בינונית, להזליף 1 כפית רוטב סויה ולעסות את הקייל בידיים כדי לרכך ולפרק אותו. להוסיף את התרד, העירית, המלח והפלפל ולערבב בשנית.
בקערה קטנה נפרדת, למעוך את האבוקדו עם חמאת השקדים ולהוסיף לדילול את 2 כפיות רוטב הסויה הנותרות.
לשפוך את תערובת האבוקדו מעל הקייל ולערבב היטב בידיים או בכפות עד שכל עלה יכוסה.
להוסיף את הסלרי, אגוזי המלך והבצל הירוק ולהגיש.

לרגישים לאדמופ”תים (מזונות שלאנשים עם קיבה רגישה קשה לעכל):
אם אין לכם בעיה עם כמות גדולה יותר מ-½ כוס, אפשר להגדיל את כמות הקייל, כי במתכון הזה יש המון רוטב!

טיפ להכנה מראש:
הסלט הזה עדיין טעים יום לאחר ההכנה, אבל לא יותר מזה. אם אתם מתכננים לחלק אותו לשתי מנות, לאכול מנה אחת עכשיו ואת השנייה לשמור למועד מאוחר יותר, ערבבו רק מחצית מהעלים עם מחצית מהרוטב והתוספות. את שאר הקייל, התרד, הרוטב, הסלרי הקצוץ, אגוזי המלך והבצל הירוק אחסנו בנפרד עד שתרצו ליהנות מהמנה השנייה.

 

מתכון באדיבות הוצאת ״פוקוס״.

 

 

 

bool(true)

כתיבת תגובה

סינון מתכונים

  • סינון לפי מצב בריאותי

  • סינון לפי צמחוניטבעוני

  • סינון לפי סוג אוכל

  • סינון לפי זמן בישול

  • סינון לפי שלב דיאטת אורז