תאריך הפרסום:

סלט קיסר על בסיס קייל, אנשובי לבריאות המוח והגוף

תאריך הפרסום:
עודכן לאחרונה:

גרסה זו של סלט קיסר מובאת כאן באדיבות הוצאת ״פוקוס״ מתוך הספר ״חרדה ודיכאון – פסיכיאטריה תזונתית״. ד״ר דרו רמזי, הפסיכיאטר שכתב את הספר קורא למנה זו ״יחי (סלט) הקיסר״. וכך הוא מתאר את המתכון ויתרונותיו בספר:
״זוהי הדרך האהובה עליי לאכול קייל… אפשר להשתמש כאן בכל סוג של קייל. הסלט העשיר והמשביע הזה כולל את שחקני הכוח הבאים – קייל, אנשובי וקשיו. ככל שתוסיפו יותר אנשובי כך תיהנו מיותר רכיבי תזונה למוח, מאחר שכל אנשובי מכיל 85 מ”ג של שומנים ארוכי שרשרת מסוג אומגה-3. רטבים מסורתיים של סלט קיסר כוללים ביצה חיה; אנו החלפנו אותה בקשיו שהושרו לקבלת קרמיות על בסיס צמחי. בכל ביס וביס תחושו בקראנצ’יות הודות לקראנץ’ גרעיני הדלעת והפרמזן שמחליף את הקרוטונים!״

 

מרכיבים דרושים להכנת 4 מנות סלט קיסר לבריאות המוח ומערכת העצבים

רוטב סלט קיסר מקשיו
4 יחידות שימורי אנשובי בשמן, ללא השמן
½ כוס שמן זית (בכבישה קרה)
¼ כוס (דחוסה) גבינת פרמזן מגורדת
מלח גס (עדיף עשיר באשלגן)
½ כוס קשיו טבעי, עדיף אחרי השריה של לילה שלם במים
3 אגוזי ברזיל
מיץ מלימון אחד (כשלוש כפות)
1 כפית חרדל דיז’ון
½ כפית אבקת שום

קראנץ’ גרעיני דלעת ופרמזן
כף וחצי שמן זית בכבישה קרה
½ כוס פירורי פנקו (הערה מאופיר: להבנתי, לסלט בריאות מיטבי למוח, עדוף למצוא תחליף לפנקו.)
½ כוס גרעיני דלעת קצוצים דק
2 כפות זרעי המפ
¼ כוס גבינת פרמזן מגורדת
¼ כפית אבקת שום
⅛ כפית מלח גס

הסלט
2 חופנים גדולים של קייל (כ-680 ג’)
¼ כפית מלח גס

הסבר ההכנה לסלט קיסר בריאות למוח

הכנת רוטב הקשיו לסלט הקיסר:

הכניסו את האנשובי, הגבינה, הקשיו, אגוזי הברזיל, מיץ הלימון, החרדל ואבקת השום לבלנדר וטחנו עד לקבלת התערובת. ייתכן שהיא לא תצא חלקה לחלוטין – זה בסדר.
כשהבלנדר טוחן במהירות נמוכה, הוסיפו לתערובת באיטיות רבה את שמן הזית. טחנו עד להיטמעות השמן בתערובת. פעולה זו צריכה להימשך כדקה. טעמו ותבלו במלח לפי הצורך.
מרקם הרוטב צריך להיות דומה למרקם של מיונז; אם יש צורך, דללו אותו בכפית מים אחת בכל פעם.

הכנת קראנץ’ גרעיני הדלעת והפרמזן:
חממו את שמן הזית במחבת גדולה מעל אש בינונית. הוסיפו את הפנקו, גרעיני הדלעת וזרעי ההמפ וערבבו עד לכיסוי שלהם בשמן. קלו את התערובת, תוך ערבוב תכוף, 5-4 דקות, עד לקבלת צבע זהוב-חום.
הוסיפו את הגבינה, אבקת השום והמלח, וערבבו במשך 15 עד 20 שניות, עד שהגבינה נמסה, נדבקת לפירורי הפנקו ומזהיבה. העבירו את הקראנץ’ לצלחת גדולה, אפשר עם נייר אפייה, והניחו לו להתקרר.

הכנת הסלט:
הסירו את ה”צלעות” מעלי הקייל, ערמו את העלים בערימה וגלגלו אותם כמו בוריטו.
לאחר מכן חתכו את העלים לפרוסות דקות ככל האפשר (טכניקת החיתוך הצרפתית הזאת מכונה “שיפונד”, chiffonade). הניחו את הקייל בקערה גדולה ופזרו עליו מלח.
השתמשו בשתי הידיים כדי לעסות את הקייל במשך 10 שניות, עד שהמרקם שלו נעשה לח מעט.
שפכו מעל הקייל רוטב בכמות הרצויה וכסו אותו. פזרו מעל את קראנץ’ גרעיני הדלעת והפרמזן. ההנאה מיידית.

 

נתונים תזונתיים של סלט הקיסר לבריאות המוח

נתוני תזונה לכל מנה:

489 קלוריות

14 ג’ חלבון, 29 ג’ פחמימות, 35.5 ג’ שומן, 6 מ”ג כולסטרול,
1 ג’ סוכרים, 5 ג’ סיבים
690 מ”ג נתרן

רכיבי תזונה מובילים:

האחוזים המופיעים כאן מתייחסים לאחוז המרכיב יחסית למינון המינימלי המומלץ ליום לאדם בוגר.

ויטמין C = 281%, ויטמין A = 94%

סלניום = 106%, ברזל = 27%

ויטמין B12 = 20%

 

bool(true)

כתיבת תגובה

סינון מתכונים

  • סינון לפי מצב בריאותי

  • סינון לפי צמחוניטבעוני

  • סינון לפי סוג אוכל

  • סינון לפי זמן בישול

  • סינון לפי שלב דיאטת אורז