עוד על חשיבות המגנזיום ומקורות באוכל

מאמר שסקר 40 מחקרים עם מעל למליון משתתפים, מצא קשר חיובי ומעודד בין צריכה גבוהה של מגנזיום בתזונה, לבין ירידה בסיכון לאירועים מוחיים, אי-ספיקת לב, סוכרת מסוג 2 ותמותה מכל-סיבה.
בתחתית הפוסט רשימה של מזונות עשירים יחסית במגנזיום.
ניתן לקרוא כאן את תקציר המאמר בעברית כפי שהופיע באתר EMED:

התועלת של צריכת מגנזיום רבה בתזונה (BMC Med)

"במאמר שפורסם בכתב העת BMC Medicine מדווחים חוקרים כי הגברת צריכה תזונתית של מגנזיום עשויה לסייע בהפחתת הסיכון לאירועים מוחיים, אי-ספיקת לב, סוכרת מסוג 2 ותמותה מכל-סיבה.
החוקרים מסין בחנו 40 מחקרי עוקבה פרוספקטיביים עם למעלה ממיליון משתתפים בין 1999 ועד 31 במאי, 2015, שנערכו בתשע מדינות. 40 המאמרים כללו 70 מחקרים עם מעקב שנע בין 4 שנים ועד 30 שנים.
החוקרים זיהו 7,678 מקרים של מחלות לב וכלי דם, 6,845 מקרים של מחלת לב כלילית, 701 מקרים של אי-ספיקת לב, 14,775 מקרים של אירועים מוחיים, 26,299 מקרים של סוכרת מסוג 2 ו-10,983 מקרים של תמותה מכל-סיבה.הערכת צריכת מגנזיום התבססה על שאלוני תזונה בכל המחקרים, למעט אחד.
למרות שהחוקרים מצאו כי מגנזיום אינו קשור עם הסיכון למחלות לב וכלי דם (כולל מחלת לב כלילית ואירועים מוחיים), הממצאים העידו כי הצריכה הגבוהה ביותר של מגנזיום לוותה בירידה של 10% בסיכון למחלת לב כלילית.
ממצאי המחקר הצביעו על קורלציה שלילית משמעותית בין הרמות הגבוהות והנמוכות ביותר של מגנזיום ובין הסיכון לאירועים מוחיים (סיכון יחסי של 0.88). לכל עליה של 100 מ"ג/יום בצריכת מגנזיום, הסיכון לאירועים מוחיים ירד ב-7%.
מהערכת הסיכון לסוכרת מסוג 2 עלה כי כל עליה של 100 מ"ג/יום בצריכת מגנזיום לוותה בירידה של 19% בסיכון היחסי.
באשר לתמותה מכל-סיבה, למרות שהקשר עם צריכת מגנזיום בתזונה לא היה מובהק סטטסיטית, כל עליה של 100 מ"ג/יום בצריכת מגנזיום בתזונה לוותה בירידה של 10% בסיכון.
החוקרים מסכמים וכותבים כי הסקירה מספקת את העדויות האפידמיולוגיות העדכניות ביותר התומכות בהשפעה מגנה של צריכת מגנזיום מפני אירועים מוחיים, אי-ספיקת לב, סוכרת ותמותה מכל-סיבה.
BMC Med 2016; 14:210״

רשימת מזונות עשירים במגנזיום:

ν המצטיינים: קמח כוסמת, חיטה מלאה, תרד, גריסים (raw), זרעי חמניות, פולי סויה, שעועית, סובין ש"ש.
ν קטניות – המון סוגים ברשימת מאה המזונות המובילים
ν זרעים ואגוזים: ברזיל, שקדים, מלך, לוז ועוד.
ν דגנים מלאים: אורז מלא, בורגול ועוד.
ν ירקות: עגבניות, ארטישוק, עלים ירוקים, קליפות תפו"א
ν שוקולד איכותי…
ν מים איכותיים (מים "קשים").
ν קבוצות מזון שיחסית עניות במגנזיום: דגים (כן הליבוט), בשר, חלב(?) ופירות.

בריאות,
אופיר פוגל, נטורופת

כתיבת תגובה

סינון מתכונים

  • סינון לפי מצב בריאות

  • סינון מאכלים לצמחונים


  • סינון לפי סוג אוכל


  • סינון לפי זמן הכנה


  • סינון לפי שלב דיאטת אורז